Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Burnley-kaptenen Mees tre år långa måltorka äntligen över: "Fantastiskt nickmål"

Från 2020
Ben Mee målskytt för Burnley.
Bildtext Ben Mee målskytt för Burnley.

Burnley FC har varit på tapeten på sistone. Förra veckan stal en dubiös flygplansbanner rollen inför matchen mot Manchester City och sedan den brutala manglingen har den lilla nordvästliga klubben radat upp två uddamålssegrar, nu senast mot Crystal Palace med lagkaptenen Ben Mee som efterlängtad målskytt.

Burnley besegrade London-klubben Crystal Palace i måndagens enda match i Premier League. Matchens enda mål gjordes av lagkaptenen Ben Mee som satte stopp för en tre år lång måltorka.

Att han lyckades med bedriften i sin 300:e match för klubben gjorde knappast saken sämre.

Målet? Ett nickmål förvisso, men kanske inte alldeles typiskt för en mittback som senast gjorde mål i Premier League säsongen 2016–2017.

Burnley fick en frispark som mittfältaren Ashley Westwood förvaltade. En precis passning som Ben Mee, halvt liggande i luften, fick sin panna på. Crystal Palace-målvakten Vicente Guaita fick en hand på bollen med lyckades inte hindra den från att gå i mål via stolpen.

Bra flyt för Burnley

I och med att inga fler mål sågs i matchen tog Burnley sin andra raka seger i Premier league efter den försmädliga 0–5-förlusten mot Manchester City för en vecka sedan.

– Det här var ett av de bästa resultaten som vi fått, och ett av de bästa resultaten som jag fått som tränare, säger den nöjde Burnley-tränaren Sean Dyche på klubbens webbplats.

Matchen var en riktig så kallad sexpoängsmatch. Inför drabbningen låg bägge lagen på 42 poäng, men nu avancerade Burnley till 45 poäng och åttonde plats i tabellen medan Crystal Palace är elva. Det innebär också att hoppet om spel i Europa lever för den anrika klubben.

Överlag har Burnley medvind just nu. Av sina åtta senaste matcher har Burnley vunnit fyra, medan tre slutat oavgjort, två av dem dessutom mot storklubbar som Arsenal och Tottenham.

Diskussion om artikeln