Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK:s stjärnanfallare klar för Davos: "Slitstark och målfarlig spelare"

Från 2020
Teemu Turunen firar ett mål.
Bildtext Teemu Turunen flyttar till Davos.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Teemu Turunens sejour hos HIFK blev som känt inte långvarig. Han anslöt sig till Helsingforsklubben inför förra säsongen och lämnar den efter bara ett år. Ny adress: Davos i Schweiz.

Den 24-årige anfallaren var en av Ligans tongivande spelare redan i Tavastehusklubben HPK som han ledde till ett högst oväntat FM-guld våren 2019.

Därpå bar flyttlasset av till HIFK där han fortsatte med samma effektiva spel som i HPK. En skada satte dock punkt för säsongen i januari och totalt hann hann spela 43 matcher i de rödklädda. Med saldot 20+31=51 var han sjunde i poängligan trots att de övriga i tio-i-topp spelade minst elva matcher mer än Turunen.

Inte att undra på att de mer penningstinna ligorna fick upp ögonen för Turunen och Davos i den schweiziska NLA-ligan grep det längsta strået. I Davos blir han lagkamrat med Perttu Lindgren och den assisterande tränaren Waltteri Immonen.

Davos sportchef Raeto Raffainer är mycket nöjd med den nya värvningen som i den inhemska ligan visat att han håller mycket hög nivå.

– Det gläder oss att Teemu valde HC Davos trots att han hade några övriga offerter på bordet från Sverige och KHL.

– Som den slitstarka och målfarliga spelare han är kommer han att vara en viktig förstärkning för oss, säger Raffainer på klubbens webbplats.

Turunens kontrakt med Davos är ettårigt.

I 217 FM-ligamatcher har han stått för poängen 68+99=167. På 24 playoffsmatcher har han noterats för 6+12=18 poäng.

Diskussion om artikeln