Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Super League får ekonomiskt stöd av Premier League – pengarna öronmärks för virustester inför ligastarten

Från 2020
Chelseaspelare firar mål i grupp.
Bildtext Chelsea utsågs till mästare trots att säsongen inte spelades klart.
Bild: /All Over Press

Premier League kommer att donera en miljon pund till Women´s Super League rapporterar BBC. Med hjälp av bidraget ska ligan kunna testa sina spelare så att nästa säsong kan starta i höst.

Både Premier League och Super League stoppade i mars när coronaviruset drog in över Europa. Under våren gick ligorna sedan åt motsatt håll: Premier League valde att spela klart säsongen medan Super League avslutades.

Super League hoppas kunna starta nästa säsong i september men för att det ska bli möjligt är coronavirustester en central fråga. I våras saknades pengar för tester och därför kunde man inte spela klart säsongen.

För att ligan ska kunna starta i höst kommer Premier League att ge ekonomiskt stöd, rapporterar BBC.

– Vi erbjuder en miljon pund så de kan få igång sitt testningsprogram och kan starta nästa säsong, säger Richard Masters som är vd för Premier League.

Super League arrangeras av det engelska fotbollsförbundet FA, men enligt Masters har man fört diskussioner om att Premier League kunde ta över ligan. Just nu är ändå inte rätt tillfälle anser han.

– Vi kommer att ta upp frågan igen inom en snar framtid. Vi vill att damfotbollen ska vara framgångsrik och därför har haft diskussioner med FA.

– I framtiden vill vi inte ansvara för enbart herrans högsta liga, även damernas. Ligorna skulle fungera mycket bra tillsammans och inspirera en generation unga flickor att börja spela fotboll, säger han.

Diskussion om artikeln