Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Stayin' Alive" är temat för årets Facesfestival i Karis - som är gratis för alla

Från 2020
Börje Mattsson på Faces 2015.
Bildtext Festivalarrangören Börje Mattsson. Arkivbild.
Bild: Yle/Christopher Marins

Den mångkulturella festivalen Faces ordnas också i år, i motsats till många andra sommarfestivaler. Årets artister uppträder gratis och Facesfestivalen uppbär inte heller några inträdesavgifter av besökarna.

Festivalarrangören Börje Mattsson tänker inte låta coronaepidemin stoppa den mångkulturella sommarfestivalen Faces i Karis. Han utlovar ett varierat och glatt musikutbud på festivalen som pågår under månadsskiftet juli-augusti.

Det var enligt Börje Mattsson länge osäkert ifall Faces kunde ordnas på grund av coronaepidemin, men i takt med att restriktionerna luckrades upp blev det klart att festivalen kan ordnas samtidigt som man respekterar de begränsningar som viruset fortsättningsvis föranleder. Hit hör handtvätt och att hålla avstånd till andra festivalbesökare.

- Det blir en folkets fest med temat "Stayin' alive". Vi vill ge glädje och hopp inför framtiden, säger Mattsson.

I samband med Faces ordnas också en filmfestival med temat Black lives matter.

- Vi kommer att visa filmer som tangerar mörkhyades rättigheter, kamp och problem i USA.

Faces-festivalen i Sierra Leone uteblir

Karisbon Börje Mattsson hade också tänkt ordna en Facesfestival i Sierra Leone i Västafrika, där det finns en skola som byggt upp med hjälp av västnyländska pengar och krafter. Den festivalen blir inte av på grund av pandemin.

I stället hoppas Mattsson nu på västnylänningarnas välvilja att stöda skolbarnen i Sierra Leone med pengar så att skolan kan köpa desinfektionsmedel med mera i kampen mot coronaviruset.

Diskussion om artikeln