Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Robert Helenius aktuell för stormatch på senhösten – managern: "Vi är en match från huvudpriset"

Från 2020
Robert Helenius
Bildtext Robert Helenius.
Bild: EPA/KIMMO BRANDT/All Over Press

Robert Helenius är en fajt från en titelmatch. Det säger hans manager Markus Sundman, som berättar för Iltalehti att 36-åringen troligen är tillbaka i ringen på senhösten.

Efter skrällsegern mot Adam Kownacki har frågan varit vad som kommer att vara Robert Helenius nästa steg. Han har slagit fast att Finland skulle få en ny världsmästare ifall han fick möjlighet att ta sig an den nuvarande titielhållaren Anthony Joshua.

– Det är först nu som jag känner att jag är på väg tillbaka. För första gången på tio år. Med tanke på alla de skador och operationer jag har haft. Nu är jag på väg uppåt igen. Jag var senast i lika bra skick år 2010, sade Helenius när Yle Sporten träffade honom hemma på Åland i april.

För tillfället har finländaren besök av islänningen Gunnar Kolbeinn Kristinsson som sparringpartner. Helenius manager Markus Sundman säger i en intervju med Iltalehti att nästa match antagligen blir på hösten.

– Jag har ännu inte några matchnyheter att berätta om, men vi har diskuterat med många olika aktörer. Högst sannolikt blir det att åka till USA.

– Jag skulle säga att det blir på senhösten, men det är svårt att säga i detta skede, säger Sundman till tidningen.

Hur långt är då Helenius från en titelmatch? En fajt, menar Sundman.

– Nu letar vi efter en större match. Vi är ändå en match från att "Robbe" ska få boxas om huvudpriset.

Helenius har vunnit 30 av sina 33 proffsmatcher.

Diskussion om artikeln