Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ung man från Raseborg misstänks stå bakom knivhuggningen i Billnäs – också pappan var på plats vid bråket

Från 2020
Billnäs skola
Bildtext Det var här ett gäng ungdomar samlades för att reda upp tidigare miningsskiljaktigheter. Exakt hur många unga det var fråga om kan kriminalkommissarie Mats Sjöholm inte säga.
Bild: YLE / Linus Westerlund

En ung, under 18-årig pojke från Raseborg misstänks vara den som knivhögg den 17-åriga pojken i Billnäs i tisdags (30.6). Med om bråket var också pappan till den som knivhögg.

Det var i tisdags som ett gäng ungdomar samlades på skolgården i Billnäs i Pojo i Raseborg för att reda upp tidigare meningsskiljaktigheter.

En av de unga ringde sin kamrat och bad om hjälp.

Den här kamraten och hans pappa kom till platsen med bil. I bilen fanns också andra personer, men de misstänks inte för delaktighet i händelserna.

På platsen uppstod handgemäng som ledde till att 17-åringen slogs med kniv i axelpartiet. Pojken som kommit med bilen misstänks vara den som högg.

Målsägande, det vill säga den 17-åriga pojken, har redan fått komma hem från sjukhuset.

Pappans roll av mindre betydelse

De personer som greps och anhölls har nu släppts fria. I ärendet har polisen samarbetat med barnskyddsmyndigheterna eftersom den misstänkta gärningsmannen är under 18 år.

Pappans roll i knivhuggningen är enligt kriminalkommissarie Mats Sjöholm av mindre betydelse.

Samtliga inblandade bor i Raseborg.

Förundersökningen kommer nu att fortsätta med förhör och insamling av bevis.

Förundersökningen torde bli färdig någon gång efter sommaren och den flyttas då för åtalsprövning till Västra Nylands åklagarämbete.

Diskussion om artikeln