Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sport förstärker med kanadensisk back som knappt spelade förra säsongen: "Vasa intresserade direkt, jag har hört gott om staden och fansen"

Från 2020
Stuart Percy i AHL 2018.
Bildtext Stuart Percy har många säsonger i AHL bakom sig. Den här bilden är från 2018 när han spelade i Rochester Americans.
Bild: All Over Press

Sports lägger sista bitarna i sitt pussel. Backen Stuart Percy kommer till Vasa med stora förhoppningar på sina axlar. "Jag tror stenhårt på honom", säger tränaren Risto Dufva.

Tidigt NHL-draftnummer, lite NHL-rutin och betydligt mer AHL-spel – och ett så gott som helt förstört 2019/2020.

Där är ramarna för Sports senaste värvning inför den kommande hockeysäsongen.

Den kanadensiske backen Stuart Percy har skrivit på ett ettårigt avtal med Vasaklubben. 27-årige Percy hoppas på att han kan komma till Finland så fort som det är möjligt under rådande omständigheter.

– Finland har alltid varit ett intressant hockeyland. Lagkamrater har spelat i ligan och jag vet att det är en konkurrenskraftig serie. Vasa intresserade mig direkt. Jag hade hört gott om både staden och de energiska supportrarna, säger Percy på Sports webbplats.

Percy valdes i första NHL-rundan 2011 av Toronto Maple Leafs och gick som 25:e spelare i draften. Speciellt många NHL-matcher har det inte blivit.

"Saknats i vårt lagbygge"

Percy har framför allt spelat i farmarligan AHL. Förra säsongen blev en stor missräkning när han bara kunde spela fem matcher.

En handskada förstörde säsongen.

Sports tränaren Risto Dufva är ändå positiv till den färska förstärkningen.

– Den här biten har saknats i vårt lagbygge. Jag tror stenhårt på att det här rätt kille för oss. Percy är en spelare i sina bästa år och han har stor rutin från spel i Nordamerika. Nu ville han verkligen komma till Finland.

I Percys avtal finns en testperiod på två månader. Sportchefen Markus Jämsä är övertygad om att kanadensaren blir ett mångsidigt och fysiskt tillskott i defensiven.

Diskussion om artikeln