Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Katri Kulmuni: Jag har betalat tillbaka konsultkostnaderna till ministerierna

Från 2020
Katri Kulmuni
Bildtext Katri Kulmuni avgick efter att Suomen Kuvalehti avslöjade att Katri Kulmuni använt sig av konsultbolaget Tekirs tjänster för ett sammansatt värde på nästan 48 000 euro.
Bild: Petteri Sopanen / Yle

Centerns ordförande Katri Kulmuni uppger att hon nu betalat tillbaka kostnaderna för sina kommunikationsutbildningar till Arbets- och näringsministeriet och till Finansministeriet.

- I enlighet med mitt tidigare meddelande har jag i dag, även om jag inte juridiskt är förpliktad till det, betalat tillbaka en summa som motsvarar de kostnader som mina kommunikationsutbildningar orsakat till Arbets- och näringsministeriet och till Finansministeriet, skriver Kulmuni på Facebook.

Kulmuni skriver att hon tagit ett personligt lån för att täcka kostnaderna.

Båda ministerierna bekräftar till Yle att de fått en anmälan av Kulmuni om att summorna betalats tillbaka. Ministeriernas kommunikationsavdelningar kan emellertid ännu inte bekräfta om pengarna kommit in på ministeriernas konton.

"Trodde det var normal medieträning"

Kulmuni påpekar att ingen krävt betalningar av henne, utan att det är fråga om hennes eget initiativ.

- Jag misstänktes inte för några oegentligheter, skriver Kulmuni.

Enligt Kulmuni levde hon i tron att både innehållet och kostnaderna för hennes kommunikationsutbildning var normal kutym för en minister tills tidningen Suomen Kuvalehti rapporterade om konsulttjänsterna i början av juni.