Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Milans startelva och målskytt – nollat Lazio tappar i titelkampen

Från 2020
Zlatan Ibrahimoic jublar efter ett mål.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic gjorde mål på straff mot Lazio.
Bild: imago images/Xinhua/ All Over Press

Det var ingen bra straff men Zlatan Ibrahimovic hade marginalerna på sin sida. Lazios målvakt Thomas Strakosha klarade inte av att hålla bollen och svensken gjorde sitt första mål efter coronauppehållet och skadan.

När Serie A startade om för några veckor sedan var det upplagt för en rafflande säsongsavslutning. Lazio låg bara en poäng bakom ettan Juventus och hotade ”den gamla damens” långa titelsvit.

Men efter fyra omgångar börjar det alltmer se ut som att pokalen kommer att hamna i Turin även den här säsongen. Lazio tappade förmodligen titelchansen på lördagskvällen då AC Milan vann med 3–0.

– Förlusten väger tungt för oss men vi måste blicka framåt förbereda oss för nästa match. Vi känner till vilken säsong vi har gjort och vi tänker inte sluta nu, säger tränaren Simone Inzaghi vars Lazio nu är sju poäng bakom Juventus.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första match från start för Milan efter coronauppehållet och skadan. I den 23:e minuten spelade han fram till Hakan Çalhanoğlus 1–0-mål och elva minuter senare blev svensken själv målskytt.

Fjärde ligamålet för Zlatan

Milan fick en straff då ett inlägg träffade Stefan Radus arm i straffområdet. Ibrahimovic tog hand om straffen som inte var den bästa men målvakten Thomas Strakosha klarade inte av att hålla bollen som smet in vid stolpen.

Målet var Zlatans fjärde i Serie A sedan flytten till Milan från Los Angeles Galaxy i vintras. Svensken byttes ut i paus och ersättaren Ante Rebic fastställde slutresultatet 3–0 efter en timmes spel.

– ”Ibra” har gjort att vi växt mentalt, kvalitetsmässigt och tekniskt. Det är ett nöje att jobba med honom. Nu har vi en månad kvar och kan ge allt i de sista matcherna, säger Milans tränare Stefano Pioli.

Segern gjorde att Milan tog över sjätteplatsen i ligan, men laget har spelat en match mer än Napoli.

Citatkällor: AFP, Football-Italia

Resultat, Serie A:

Juventus – Torino 4–1

Sassuolo – Lecce 4–2

Lazio – AC Milan 0–3