Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lewis Hamilton accepterar bestraffningarna – stallchefens beröm till Bottas: "Gjorde ett fantastiskt arbete"

Från 2020
Lewis Hamilton och Valtteri Bottas blickar åt sidan.
Bildtext Lewis Hamilton fick se sig besegrad av Valtteri Bottas i säsongspremiären.
Bild: xpbimages.com

Bestraffningar både före och under loppet, men Lewis Hamilton accepterar allt. Valtteri Bottas tycker i sin tur att han kan vara ännu bättre nästa vecka. "Det fanns mycket som kunde ha gått fel i dag", säger finländaren till Sky Sports.

Valtteri Bottas fixade en kontrollerad seger på Spielberg och hyllas av Yle Sportens F1-expert Fredrik af Petersens.

Mercedes bevisade att man även i år har en ytterst snabb bil. Men Lewis Hamilton hade trots det en tuff tävling och slutade på fjärde plats, efter ett tidsstraff i loppets slutskede.

Vilka känslor hade britten efter loppet? Inga alls.

– Jag känner inte riktigt något alls just nu. Loppet är slut och jag får blicka framåt. Klart att det inte varit en bra helg för mig, summerade Hamilton i Sky Sports intervju.

Inför loppet flyttades den regerande världsmästaren tre rutor bakåt för regelbrott i tidskvalet. En extra tändvätska, menade Hamilton.

– Kvalet har jag bara mig själv att skylla på. Straffet jag fick före loppet var vad det var, det fick mig bara att tagga till ännu mer. Jag kände att jag gav mitt bästa och hade tillräcklig fart för att utmana Valtteri.

Hamilton ville inte ifrågasätta domarnas beslut.

– Det som hände med Albon var riktigt olyckligt. Det kändes som en normal incident, men jag accepterar vilket straff som de än tycker att jag förtjänar och går vidare.

Bottas: "Säsongen kunde blåsas av nu"

Mercedes stallchef Toto Wolff tyckte att hans förare var rätt så nära varandra fartmässigt.

– Båda förarna hade bra fart. Valtteri hade pole position av en orsak, han gjorde ett fantastiskt arbete. Dessutom vann han tävlingen, det är fakta, kommenterade Wolff för Ilta-Sanomat.

Det dramatiska loppet kunde ha slutat på ett helt annat sätt, tyckte i sin tur Bottas.

– Klart att det känns bra att vinna, det här var inget lätt race. Det fanns mycket som kunde gått fel, så det var skönt att komma i mål som etta.

Nästa vecka väntar ett nytt lopp på samma plats. Bottas tror stenhårt på att han kan upprepa denna veckas succé, i och med att han ser en del förbättringspotential hos sig.

– Både i kvalet och i dag kändes det som att jag kunde ha presterat bättre. Jag är säker på att vi kan förbättra oss och vara bättre nästa gång.

– Jag vet inte heller hur säkert det är att tävla just nu, så säsongen kunde nog blåsas av redan, skämtade finländaren till sist.

Diskussion om artikeln