Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fredrik Jensen donerade ”märkbar summa” till fostrarföreningen FC Futura: ”Ville ge tillbaka av det han i tiderna fått av föreningen”

Från 2020
Fredrik Jensen ser nöjd ut.
Bildtext Fredrik Jensen.
Bild: imago images/kolbert-press/ All Over Press

Det har gått tolv år sedan Fredrik Jensen lämnade Borgå och sitt FC Futura. Men han har inte glömt sin fostrarförening. På måndagen berättade Borgålaget att den nuvarande landslagsspelaren att gett en stor donation till föreningen.

Exakt hur stor donationen är berättar FC Futura inte ännu, men föreningen ska ta emot donationen på tisdag.

– Fredrik kontaktade föreningen och ville ge tillbaka av det han i tiderna fått av föreningen. Önskemålet för donationen var att den fördelas jämt med alla i föreningen och att den gagnar spelarutvecklingen, säger ordförande Markus Broman i ett pressmeddelande.

– Donationen har uppmärksammats stort inom föreningen och är en hågkomst av enormt värde för fotbollskulturen även nationellt sett.

Enligt Broman har föreningen redan köpt in elektroniska testinstrument, vars kostnad kommer att täckas av donationen.

– Dessa test har tidigare utförts i Eerikkilä idrottsinstitut i medeltal ungefär två gånger om året. Dessa testrutiner har medfört en hel del kostnader för spelarna, nu i och med egna testinstrument kan spelarna spara en stor peng.

Fredrik Jensen vann tillsammans med bland andra brorsan Richard Jensen och tidigare HJK- samt HIFK-talangen Fredrik Lassas Helsinki Cup i 11-årsklassen med FC Futura 2007.

Sommaren efter det lämnade han Borgå för spel i FC Honkas organisation, därifrån han några år senare flyttade till HJK. Sommaren 2013 flyttade han till FC Twente där det blev fem år och sammanlagt 55 matcher.

Sommaren 2018 bar det av till FC Augsburg i tyska Bundesliga.

Diskussion om artikeln