Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svaga säsongsstarten fick högsta chefen att kräva förbättring – Ferrari plockar in nya delar tidigare än planerat: ”Vi måste reagera omedelbart”

Från 2020
Mekaniker rullar in Ferraribilarna i garaget.
Bild: imago images/HochZwei/ All Over Press

Även om Charles Leclerc slutade tvåa var säsongspremiären ett fiasko för Ferrari. De röda bilarna saknade fart – något som inte ses med blida ögon av högsta chefen Louis C. Camilleri. Det är uppenbart att vi måste förbättra på alla områden, säger han på stallets webbplats.

Premiärveckoslutet i Österrike vill säkert många inom Ferrari glömma så snabbt som möjligt. Charles Leclerc och Sebastian Vettel hamnade på efterkälken redan under träningspassen och hela helgen gick mer eller mindre åt skogen.

Leclerc och Vettel kvalade in på sjunde respektive elfte plats, och även om monegasken slutade tvåa i tävlingen kom pallplaceringen mer tack vare andras missar än Ferraris egen fart.

– När det gäller prestanda är vi inte där vi vill vara. Resultatet var väldigt bra men det finns mycket kvar att jobba på, sa Leclerc efter tävlingen i söndags.

Ferrari hade egentligen tänkt vänta till säsongens tredje tävling i Ungern innan man uppdaterar bilen, men helgens resultat tvingade stallet att tänka om.

Charles Leclerc står bakom pokalerna.
Bildtext Charles Leclerc slutade tvåa i premiären.
Bild: HOCH ZWEI/Pool/REUTERS/ All Over Press

Stallet tappade sju tiondelar per varv mot Mercedes i söndags och från högsta ort har man nu krävt en rejäl förbättring. Ferrari plockar därför in nya delar redan till nästa tävling som är på samma bana i Österrike.

– Det här är inte den position ett stall som Ferrari ska ha och därför måste vi reagera omedelbart. Det är uppenbart att vi måste förbättra på alla områden.

– Den enda lösningen är att reagera och jag är glad över det arbete som Mattia Binotto och alla i hans team lägger ner. Det här kommer också att snabba upp utvecklingsprogrammet till kommande tävlingar, säger Ferraris vd Louis C. Camilleri på stallets webbplats.

Camilleri understryker också att stallchefen Mattia Binotto är den som ska leda Ferrari ur svackan.

– Vi är ett förenat team som kavlar upp ärmarna och inser problem utan att gråta om det. Vi är i början av en ny cykel med en långsiktig plan. Eventuella motgångar kommer inte att ändra vår kurs och jag har fullt förtroende att Mattia och stallet kan åtgärda våra brister, säger han.

Diskussion om artikeln