Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Farväl Premier League! Ny förlust beseglade Norwich öde – fortsatt måltorka för Teemu Pukki

Från 2020
Danny Walbecks bicycleta var tungan på vågen i Watfords seger över Norwich - Spela upp på Arenan

Norwich får ta ny sats. Förlusten mot Watford innebär att klubben kommer att få respass ur Premier League.

Teemu Pukkis Norwich var piskat att vinna bortamatchen mot Watford för att hålla drömmen om fortsatt seriekontrakt vid liv.

Det såg lovande ut då Emiliano Buendia förde gästerna upp i ledning i den fjärde minuten. Watford vände emellertid på steken och vann matchen med 2–1.

I och med förlusten har Norwich nu tio poäng upp till Watford som ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket. Fyra omgångar återstår av säsongen.

– Vi är inte naiva. Vi vet att läget är tufft och att vi knappast behåller vår plats i serien. Jag är ledsen för spelarnas skull – de gav sitt allt, säger Norwich tränare Daniel Farke till BBC.

– Jag kan inte vara alltför kritisk mot spelarna. Om man alltid känner att man har otur så handlar det inte om tur, snarare om bristande kvalitet.

Teemu Pukki ineffektiv igen

Teemu Pukki spelade från start för Norwich men kammade noll igen. Finlands landslagsforward lider av kronisk måltorka – han gjorde sin senaste fullträff för tolv matcher sen.

Pukki hittade senast rätt i bortamatchen mot Tottenham den 22 januari. Under hela Premier League-säsongen har han gjort elva av Norwich 26 mål.

Chelsea klättrade i tabellen

I täten av Premier League gick Chelsea förbi Leicester i kampen om tredje platsen. Chelsea bortaslog Crystal Palace med 3–2 medan Leicester spelade oavgjort 1–1 borta mot Arsenal.

Chelsea har nu en poäng till godo på Leicester. Duon skuggas av Manchester United som ligger fyra poäng bakom Leicester och har spelat en match färre.

De fyra bästa lagen kvalificerar sig för Champions League i fotboll nästa säsong.

Videobilder: Viasat

Diskussion om artikeln