Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Hade jag varit här hela tiden skulle vi ha vunnit ligatiteln” – Zlatan lika anspråkslös som alltid efter AC Milans bragdvändning mot Juventus

Från 2020
Zlatan Ibrahimovic firar mål.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic firar mål.
Bild: ullstein bild / Pressefoto Ulmer / All Over Press

Juventus hade på tisdagskvällen ett jätteläge att punktera titelfajten i Serie A. Men istället tappade ”Bianconeri” en tvåmålsledning mot AC Milan – och Zlatan Ibrahimovic tog ut allt av segern. Det är synd om fansen, säger strikern efteråt och flörtar igen med idén om att lägga av.

Tisdagen såg ut att bli en drömmarnas dag i Turin.

Lazio – det enda laget som hotar Juventus i serietabellen – åkte på en skrällförlust mot bottenlaget Lecce och med en seger i kvällens hegemonimöte på San Siro kunde "Juve" ha rivit upp en tiopoängslucka.

Men AC Milan gav inte upp ens då det stod 0–2 – efter mål av Adrien Rabiot och Cristiano Ronaldo – på tavlan.

Zlatan Ibrahimovic reducerade först från straffpunkten då en halvtimme återstod av matchen. Franck Kassie och Rafael Leao såg sedan snabbt till att ge Milan ledningen. Med tio minuter kvar satte Ante Rebic in 4–2.

– Jag ber om ursäkt för att jag kom hit först halvvägs in i säsongen. Hade jag varit här hela säsongen skulle vi ha vunnit ligatiteln, säger Ibrahimovic efteråt enligt Reuters.

– Det är ingen hemlighet att jag är gammal, men åldern är bara en siffra. Jag vill känna att jag lever och jag vill spela fotboll. Jag har inte samma fysik som tidigare, men jag kan kompensera för det med min intelligens, fortsätter han.

Ibrahimovic blev utbytt i matchen och tog efter det en aktiv roll vid sidolinjen.

– Jag är president, tränare och spelare. Men tyvärr får jag endast betalt för att spela, det är det enda negativa.

Tungt för både Juventus och Lazio

För Juventus handlade det däremot om ett rejält poängtapp. Maurizio Sarri uppmanade snabbt sina spelare att glömma förlusten.

– Vi höll världsklass i en timme. Sedan tappade vi allt. Men det hjälps inte. Vår nästa match är redan om tre dagar. Vi kan inte överanalysera det här. Det skulle vara kontraproduktivt, säger Sarri i tv-intervjun enligt Reuters.

För Lazios del var förlusten mot Lecce tidigare på tisdagen i sin tur den tredje på fem matcher efter att säsongen återupptogs. Då säsongen avbröts i mars låg Lazio bara en poäng efter Juventus.

– Vi är inte samma lag längre, åtminstone inte mentalt. Men det ska inte vara en bortförklaring, det är bara ett faktum. Vi måste nu kämpa för att se till att vi inte förstör allt som vi jobbat så hårt för tidigare under säsongen, säger Lazio-forwarden Ciro Immobile enligt AP.

"De kan ha sett mig spela för sista gången"

För AC Milans del innebar segern däremot att laget ligger bättre till i kampen om Europa League-biljetterna. Laget ligger nu femma, en poäng före AS Roma och Napoli.

Då segern dessutom kom mot en av ärkerivalerna i ligan tycker Ibrahimovic att det är synd att det inte fanns fans på läktaren.

– De skulle ha haft det roligt i dag, säger han enligt Reuters och för än en gång snacket in på spekulationerna om karriärens fortsättning:

– Själv har jag en månad kvar att ha roligt. Sen kommer det att hända saker som man inte kan kontrollera. Jag tycker faktiskt synd om fansen. De kommer inte nödvändigtvis att få se mig live igen. De kan ha sett mig spela för sista gången – läs det där mellan raderna.

Sju omgångar återstår ännu av säsongen för såväl AC Milans, Juventus som Lazios del.

Källor: Reuters, AP

Diskussion om artikeln