Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomi

Fiskars valde styrelsemedlemmen Nathalie Ahlström till ny vd

Från 2020
Uppdaterad 10.07.2020 11:22.
Nathalie Ahlström jobbade tidigare vid Fazer.
Bildtext Nathalie Ahlström på besök i Fazers sötsaksfabrik i Villmanstrand 2019.
Bild: Yle/Petri Kivimäki

Koncernen Fiskars Group har valt styrelsemedlemmen Nathalie Ahlström till ny vd efter Jaana Tuominen som lämnade uppdraget i april.

Ahlström inleder sitt arbete som vd senast i januari 2021, uppger bolaget i sitt pressmeddelande.

Ahlström, som för närvarande är vd för Fazers sötsaksverksamhet och medlem i Fazers ledningsgrupp, lämnar sin plats i Fiskars styrelse i och med utnämningen.

Ahlström har innehaft ledande poster vid konsumentförpackningsbolaget Amcor i Asien. Hon sitter också i styrelsen för Ahlström-Munksjö som specialiserat sig på tillverkning av fiberprodukter.

Problem under coronavåren

I likhet med många andra företag har Fiskars drabbats negativt av coronakrisen. Koncernen stängde affärer i våras och har aviserat om permitteringar i flera repriser.

Fiskars ledning säger sig vara övertygad om att Ahlströms kompetens och ledarstil kommer väl till pass för att stöda koncernens målsättning om hållbar tillväxt.

– Hon kan visa upp starkt resultat i fråga om både strategisk planering och operativt genomförande, säger styrelseordförande Paul Ehrnrooth.

Ahlström själv säger sig vara hedrad över att få ta över vd-posten i koncernen.

– Tillsammans med teamet ska vi fokusera på att skapa värde för aktieägarna och förverkliga koncernens målsättning om att göra vardagen unik för konsumenterna.

Källor: Fazers pressmeddelande, Fiskars pressmeddelande, STT

Diskussion om artikeln