Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget Europaspel för Dickens herrar nästa säsong – coronaläget ligger bakom beslutet: "Handlade inte om motivationsbrist"

Från 2020
Uppdaterad 11.07.2020 09:57.
Dickens spelare samlade i en ring.
Bildtext Dicken satsat på den inhemska ligan kommande säsong.
Bild: Handbollsförbundet/Newspix/Kalle Parkkinen

Handbollsklubben Dickens herrar var kvalificerade till EHF-cupen i kommande säsong, men väljer att tacka nej till platsen. Det handlade inte om motivationsbrist inom laget, intygar lagets tränare Björn Monnberg.

Det blir inget Europaäventyr förr Dickens herrlag kommande säsong. Laget nobbar spel i EHF-cupen.

Detta trots att både Handbollsförbundet och Europieska handbollsförbundet EHF har infört ekonomiska stöd för att kunna hjälpa lagen att delta i Europaspel.

Det räcker ändå inte för Dickens herrlag. Beslutet bottnar i det rådande coronaläget, meddelar Drumsölaget på sin webbplats.

Klubben påminner att Europaspel är svårt för amatörspelare som jobbar vid sidan om, som inte kan riskera att hamna i karantän. I stället får man satsa på den inhemska ligan.

– Någon motivationsbrist inom truppen handlade det aldrig om, utan vi gjorde beslutet i samförstånd, med tanke på spelarnas och deras närståendes hälsa.

– Nästa säsong fokuserar vi på den inhemska serien med målet att förnya vår Europaplats, säger tränaren Björn Monnberg på hemsidan.

EHF-cupen, som ännu i fjol hette Challenge Cup, är den tredje högsta europeiska klubblagsturneringen.

Förra säsongen deltog Dicken i just Challenge Cup. Där besegrade man brittiska Livingston i den första omgången, men föll mot norska Drammen i den andra rundan.

Artikeln korrigerad med turneringens namnbyte klockan 9.47.

Diskussion om artikeln