Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sista matematiska chansen borta för Norwich – Teemu Pukki utbytt i brakförlusten mot West Ham

Från 2020
Uppdaterad 12.07.2020 09:21.
Michail Antonio jublar, Norwichspelare deppar
Bildtext Michail Antonio gjorde fyra mål för West Ham mot Norwich.
Bild: AFP / Lehtikuva

Det blev en fransk visit för Teemu Pukkis Norwich i Premier League. I och med dagens förlust mot West Ham försvann det sista lilla halmstrået och laget kommer att spela i Championship nästa säsong. Michail Antonio gjorde samtliga fyra mål för West Ham i matchen.

Norwich har gått riktigt tungt sedan ligan startade om i juni, och efter tisdagens förlust mot Watford erkände tränaren Daniel Farke att det var kört beträffande ligakontraktet.

Laget hade tio poäng upp till säker mark och i praktiken fanns bara en liten matematisk chans till spel i Premier League nästa säsong. Norwich behövde vinna över West Ham i dag samtidigt som Watford inte fick ta poäng mot Newcastle.

Om utgångsläget inte var tufft nog inför matchen blev uppförsbacken riktigt brant tidigt i den första halvleken. I den tolfte minuten tryckte Michail Antonio in 1–0 för West Ham efter en hörna.

Fyra mål av Antonio

Antonio var också den som såg till att Norwichspelarnas dröm om nytt kontrakt gick i kras. Strax före paus nickade han in 2–0 och tio minuter efter paus fullbordade Antonio sitt hattrick då han prickade in 3–0.

West Ham vann till slut matchen med 4–0 och det var Michail Antonio som fastställde slutresultatet då en kvart återstod att spela.

Teemu Pukki, som inte kommit till sin rätt den senaste tiden, startade på topp men kammade noll igen. Pukkis enda riktiga målchans kom i mitten av den första halvleken då han nickade bollen över ribban.

Landslagsanfallaren byttes ut i den 69:e minuten och hans måltorka i Premier League är nu elva matcher lång.

Watford tog i sin tur en viktig seger mot Newcastle. Watford som ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket vann med 2–1 efter två straffmål av Troy Deeney.

Resultat:

Norwich – West Ham 0–4

Watford – Newcastle 2–1

Liverpool – Burnley 1–1

Sheffield United – Chelsea 3–0

Brighton – Manchester City 0–5

Diskussion om artikeln