Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Makwan Amirkhanis motståndare medvetslös efter tre minuter – fin gest av finländaren efter matchen: "Det är sådan som jag är"

Från 2020
Uppdaterad 12.07.2020 08:17.
Makwan Amirkhani vrålar.
Bildtext Makwan Amirkhani.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Makwan Amirkhani hade inga problem att ta sin sjätte UFC-seger på natten till söndagen. Motståndaren Danny Henry tappade medvetandet redan i den första ronden.

I sin senaste match fick Amirkhani se sig knockad av förhandsfavoriten Shane Burgos i New York i höstas.

I natt var det Amirkhanis tur att vara förhandsfavorit, då han tog sig an Danny Henry på UFC 251-galan på "Fight Island" i Abu Dhabi.

Mot skotten Henry visade "Mr. Finland" klass. Matchen var över i den första ronden.

– Det känns fantastiskt. Det är alltid kul att kunna göra en sådan här insats efter en lång träningsperiod, särskilt att kunna vinna i den första ronden känns fint, sade finländaren på presskonferensen i MMAfightings video.

Revansch

Amirkhani fick snabbt ett "anakondagrepp" på sin motståndare och Henry var hjälplös. Skotten förlorade medvetandet och Amirkhanis seger var klar på drygt tre minuter.

Mot Burgos mådde led Amirkhani av vätskebrist och var kraftlös i oktagonen. Samtidigt gav förlusten honom revanschlust.

– Förlusten väckte nog monstret inom mig. Efter den matchen frågade jag mig själv vad det är jag vill göra, jag beslutade att satsa mot en ny match och det här är resultatet av det, slog Amirkhani fast.

God sportsmannaanda

Direkt efter matchen var klar visade han prov på sportslighet då han hjälpte sin motståndare att kvickna till genom att lyfta på hans ben, varefter han ännu bugade åt honom.

– Det är en sådan fajter som jag är. Klart det hör till att vara kaxig i den här branschen, men sist och slutligen önskar jag ett fredligt liv till alla.

– Jag har stor respekt för mina motståndare, och vet hur mycket de arbetat för att ta sig hit.

Finländaren har nu sex segrar och två förluster som sin UFC-karriärs saldo.

Diskussion om artikeln