Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nedflyttningen inte en överraskning för Norwichtränaren Farke: "Hade kanske fem procents chans att hålla oss kvar"

Från 2020
Norwichs tränare Daniel Farke coachar sitt lag i matchen mot Everton.
Bildtext Daniel Farke.
Bild: imago images/Focus Images/All Over Press

Säsongen blev en besvikelse – men resultatet var väntat, tycker Norwichs tränare Daniel Farke. "Detta år kunde vi tyvärr inte trotsa oddsen med ett nytt mirakel", säger tysken till BBC.

Det blev en ettårig visit i den engelska fotbollens finrum för Teemu Pukkis Norwich. Det stod klart senast i går, då laget åkte på en brakförlust mot West Ham.

Trots en tuff säsong har klubbens tränare Daniel Farke fått sitta kvar på sin post.

Tysken intygade efter matchen att han var besviken, men påminner om realiteterna för klubben som inte gjorde några riktigt stora värvningar efter avancemanget.

– Jag är väldigt besviken. Vi ville motbevisa oddsen igen, men när dammet har lagt sig så är nog det här ett väntat resultat, sade han på lördagen till BBC.

Farke var mannen som gjorde Norwich till ett vinnande lag i Championship. Under sin andra säsong i klubben blev det avancemang till Premier League.

– Vi vann Championship med en speciell sorts fotboll. Detta år kunde vi tyvärr inte trotsa oddsen med ett nytt mirakel.

Ser ljust på framtiden

Efter coronaavbrottet har ingenting fungerat för Norwich. Laget har förlorat alla sina sex matcher.

Teemu Pukki har i sin tur en tung måltorka på gång. Hans senaste mål kom i januari, men om man inte räknar med straffmål så nätade finländaren senast i mitten av december.

– Efter att vi steg var våra chanser att hålla oss kvar i ligan kanske fem procent, så i 19 av 20 fall skulle vi falla ur, menar Farke.

– Om man har tur och inga skador så har man kanske en chans. När vi är 100 procent kan vi utmana, men om vi bara är 96 eller 97 procent kan det ibland se ut som män mot pojkar.

Norwichlotsen ser ändå ljust på framtiden.

– Vår klubb är i en ganska bekväm situation i och med att vi inte har några ekonomiska bekymmer alls.