Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Washington Redskins byter både namn och logo

Från 2020
Uppdaterad 13.07.2020 16:20.
Protest mot laget år 2014.
Bildtext Washington Redskins nuvarande logo kan snart vara ett minne blott.
Bild: Jim Lo Scalzo / EPA / All Over Press

NFL-klubben Washington Redskins ägare Dan Snyder gav sig till slut. I ett pressmeddelande säger klubben nu att den pågående förnyelseprocessen innebär att namnet byts ut.

Sponsorer som FedEx, Pepsi och Nike har redan krävt att huvudstadsklubben Washington Redskins förnyar sitt namn.

Nu är det verklighet. I ett pressmeddelande meddelade klubben på måndagseftermiddagen att man kommer att byta namn och logo. Ägaren Dan Snyder berättade den 3 juli att man inleder en process för att se över lagets image.

– I dag kan vi meddela att förnyelseprocessen kommer att innebära att namnet och logotypen byts ut, skriver klubben.

Det är ägaren Snyder och lagets huvudtränare Ron Rivera som ansvarar för processen. Det står fortfarande oklart vad det nya namnet kommer att bli.

I början av juli berättade Rivera för Washington Post att det fanns två alternativ som han var nöjd med, utan att avslöja några namn.

– Dan Snyder och coach Rivera jobbar hårt för att utveckla ett nytt namn och en ny design som kan inspirera såväl sponsorer, fans som samhället i 100 år framöver, skriver klubben.

Namnet "Redskins" upplevs som nedvärderande mot ursprungsbefolkningen i USA. Ett namnbyte har varit på tapeten flera gånger under lagnamnets nästan 87-åriga historia. Klubbens nuvarande ägare Dan Snyder har ändå inte tidigare varit villig att ändra på namnet.

Källa: STT-AFP

Artikeln uppdaterad efter att klubben bekräftat nyheten.

Diskussion om artikeln