Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Autosport: Valtteri Bottas får stanna i Mercedes – parterna redan överens om ett år till

Från 2020
Valtteri Bottas dricker champagne.
Bildtext Valtteri Bottas är nära en förlängning med Mercedes.
Bild: HOCH ZWEI/Pool/Getty Images/All Over Press

Det räckte med två imponerande insatser i Österrike för Valtteri Bottas att övertyga Mercedes om att han ska få stanna minst ett år till i stallet. Enligt sajten Autosport har finländaren och Mercedes kommit överens om en förlängning.

Enligt Autosport – som hänvisar till anonyma källor – har parterna inte ännu skrivit under kontraktet. Men de ska vara överens om att samarbetet ska fortsätta ett år till.

Det ska endast ha behövts några dagar för partnerna att komma överens. Det efter att Mercedes vd Ola Kallenius under veckoslutet konstaterade att han inte vill byta ut Bottas.

– Vi kommer att fortsätta med våra två killar, sa han till tyska Sky enligt sajten.

Någon större överraskning handlar det inte om. Stallchefen Toto Wolff konstaterade redan innan säsongsstarten att han vill fortsätta med samma duo ”men att man får se hur allt utvecklas under de närmaste veckorna”.

"Vet inte när vi är redo att berätta något"

Wolff tog ställning till frågan också efter söndagens race, men valde då att säga att han inte tänker säga något.

– Varje gång som jag säger något om tidtabellen så leder det endast till en massa frågor som ”varför har ni inte allting klart redan?” och ”varför har han inte skrivit på ännu?” så den här gången tänker jag inte avslöja något. Jag vet inte när vi är redo att berätta något, konstaterade Wolff.

Valtteri Bottas konstaterade i sin tur förra veckan att han gärna ser att kontraktsförhandlingarna är över förr snarare än senare.

– Förhoppningsvis kan vi komma överens om något så att man inte behöver tänka på det hela tiden, sa han enligt Autosport.

Bottas vann säsongens första lopp och slutade tvåa på söndag. Han leder VM-sammandraget med sex poäng ner till stallkamraten och den regerande världsmästaren Lewis Hamilton.

Enligt Autosport kommer Mercedes nu att börja fokusera på just Hamiltons förlängning och väntevärdet är att britten ska skriva på för minst ett år till.