Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wycombe nådde Championship för första gången i klubbens 133-åriga historia – kultbjässen Akinfenwa kontaktades av Jürgen Klopp efter segern: "Nu är du äntligen där"

Från 2020
Uppdaterad 14.07.2020 11:23.
Adebayo Akinfenwa poserar med League One-pokalen i ena handen.
Bildtext Adebayo Akinfenwa gjorde 10 mål för Wycombe under den gångna säsongen.
Bild: imago images/PRiME Media Images/ All Over Press

Wycombe Wanderers är klara för Championship för första gången under klubbens över 130-åriga historia. På så hög serienivå har inte heller lagets anfallsgigant Adebayo Akinfenwa spelat förr. Efter matchen fick 38-åringen gratulationer – av Jürgen Klopp.

Fotbollsklubben Wycombe Wanderers grundades redan 1887. Det dröjde ändå över 100 år innan man nådde fjärde högsta serienivån i England – och i går, efter 133 år, säkrade man för första gången en plats på den näst högsta serienivån Championship.

Laget slog Oxford i uppflyttningsfinalen inför Wembleys tomma läktare. Slutsiffrorna skrevs 2–1 efter att Joe Jacobson avgjort på straff i den 79:e minuten.

För den stora massan finns ett lite mer känt namn i Wycombes trupp. Den 38-åriga anfallaren Adebayo Akinfenwa har gjort sig känd för sin fysik. Akinfenwa har kallats för ”världens starkaste fotbollsspelare” och har över en miljon följare på Instagram.

Inte heller Akinfenwa har spelat så högt upp som i Championship förr. I Wycombe har engelsmannen fått en nystart på karriären då han pangat in över 50 mål sedan han anslöt 2016.

Klopp: ”Du förtjänar det”

Efter finalsegern var ”The Beast” känslosam.

– Min historia visar att den enda åsikten som har skillnad är din egen. Jag var lyckligt lottad som hittade en coach och spelare som trodde på mig. Wycombe är i Championship! utbrast Akinfenwa till Sky Sports.

I intervjun klargjorde han också att det fanns en viss person som han önskade gratulationer av – favoritlaget Liverpools framgångsrike tränare Jürgen Klopp.

Senare på natten blev hans önskan uppfylld. Tysken gratulerade Akinfenwa.

– Jag är ganska säker på att du alltid varit tillräckligt bra för minst Championship och nu är du äntligen där. Bra gjort, det var en fin seger. Jag hoppas du firar ändamålsenligt, fastän det är speciella tider, sade Klopp i en video som Akinfenwa har spridit på sociala medier.

Källa: Reuters

Diskussion om artikeln