Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Racing Point slår tillbaka mot konkurrentens protest – stallchefen tror att man inte visat sin fulla potential: "Vi kan fortfarande lära oss mycket"

Från 2020
Sergio Perez och Lance Stroll kör efter varandra.
Bildtext Racing Points bilar har många likheter med fjolårets Mercedes.
Bild: xpbimages.com

Racing Point anser att man inte gjort något fel med årets bil och är övertygat om att Renaults protest kommer att förkastas. Samtidigt ligger man inte på latsidan och stallchefen tror att man har stora möjligheter att närma sig toppstallen.

Racing Point har varit en stor snackis i formel 1-världen i år. När stallet presenterade sin bil i vintras var det många som reagerade på likheten med fjolårets Mercedes.

Racing Point har använt baklängeskonstruktion och skapat en egen version av världsmästarbilen. Det har också gett upphov till smeknamnet ”rosa Mercedes”.

Stallets koncept har också fungerat, och på banan är bilarna betydligt snabbare än tidigare. Alla är ändå inte nöjda med stallets utveckling och efter tävlingen i söndags lämnade Renault in en protest.

Från Racing Points sida har man absolut ingen förståelse för protesten.

– Vi är väldigt besvikna över att se att våra resultat ifrågasätts, och nekar till alla påståenden om att vi gjort något fel.

– Före säsongen samarbetade vi med Fia och hanterade alla frågor kring designen. Vi är övertygade om att protesten kommer att förkastas när vi fått presentera vårt svar, skriver stallet i ett pressmeddelande.

Sergio Perez i depån.
Bild: XPB Images

I söndagens tävling slutade Sergio Perez på sjätte plats medan stallkamraten Lance Stroll var sjua i mål. Framför allt Perez gjorde en imponerade insats med tanke på att han startade från ruta 17.

Trots en bra start räknar stallchefen Otmar Szafnauer med ännu bättre resultat ju längre säsongen lider.

– Det kan komma banor som passar oss lite bättre och då kommer vi att vara närmare täten. Hur mycket? Det är svårt att säga. Jag är bara nöjd över att farten är bra men vi kan fortfarande lära oss mycket, säger han enligt webbplatsen Motorsport.

Enligt Szafnauer kommer man inte att sitta lugnt i båten trots att bilen är snabb. Det viktiga är att hela tiden försöka hitta nya sätt att jobba.

– Man lär sig via erfarenhet och experiment. Fler fredagsträningar gör att vi kommer att lära oss mer om bilens inställningar, säger han.

Diskussion om artikeln