Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Camilla Richardsson ställde in sin hinderpremiär – efter små skadebekymmer valde hon att inte ta risker: "Skippar hellre en tävling än går sönder"

Från 2020
Uppdaterad 15.07.2020 22:17.
Camilla Richardsson.
Bildtext Camilla Richardsson avvaktar med säsongens första hinderlopp.
Bild: All Over Press

Det var upplagt för hinderpremiär i Lahtis. Då ställde Camilla Richardsson in sin start. Vasalöparen har haft små skadebekymmer och inte hunnit träna hinder. "Under ett sådant här år är det onödigt att riskera något", säger hon till Yle Sporten.

En stund före starten i damernas hinderlopp i GP-tävlingen i Lahtis kom startlistorna. Camilla Richardssons namn saknades.

De senaste årens finländska hinderetta valde att kasta in handduken och meddela arrangörerna att hon inte kommer till Lahtis.

– Jag har haft lite problem med benen. Det var bäst att fatta beslutet att inte springa hinder just nu, säger hon till Yle Sporten.

Hon berättar att hon inte har kunnat träna hindertekniken och ta vattengravar. Efter samtal med tränaren Jukka Keskisalo var det ett enkelt beslut att stryka GP-tävlingen i Lahtis ur kalendern.

– Under ett sådant här år är det onödigt att riskera något. Hinderlöpningen tär mycket mer på kroppen än vanlig löpning.

Siktar på Esbo

Richardsson har tävlat ett par gånger i sommar – på 5000 meter i Esbo i slutet av juni och på 1500 meter i Jyväskylä förra veckan.

– Jag har kunnat träna, men inte gjort hinderträning. Den här tävlingen kom för snabbt, men det här ska inte hindra mig från att tävla under resten av säsongen.

– Jag skippar hellre en tävling än går sönder här och så är det kört. Om det här hade varit ett OS-år kanske jag hade åkt till Lahtis och testat.

Richardsson säger att en hinderpremiär är inprickad till den 5 augusti. Då avgörs sommarens fjärde GP-tävling i Esbo.

Före det har Richardsson planerat in ett läger i Pajulahti.

– Det känns lite tråkigt att sitta här hemma och titta på kvällens tävling, men så blev det den här gången.

Back sågade sin insats

Bland de finlandssvenska friidrottarna fanns några stycken som kom till start. På herrarnas 400 meter löpte HIFK:s Erik Back in som trea på 48,61.

Back var oerhört besviken efter sin insats.

– Det kändes otroligt dåligt. Det var tungt hela vägen. Inte bra alls, säger Back till Yle Sporten.

I samma lopp sprang Borgå Akilles Jonni Blomqvist in som fyra på 48,83.

På samma distans för damerna fick idrottarna vänta oerhört länge på att få springa. Starten togs om i fyra repriser och när det väl blev lopp gick Vasa IS Jeanine Nygård in som sexa på 56,42.

Nygård har haft en tung och problematisk inledning på tävlingssäsongen och landade en bra bit från sitt personliga rekord på sommarens första 400 meter.

I damstav fortsätter Esbo IF:s Saga Andersson att ha stora problem. Andersson, som har ett personligt rekord på 4,42, rev ut sig på ingångshöjden 4,01.

Se samtliga resultat från GP-tävlingen i Lahtis här!

Diskussion om artikeln