Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Strandvalls fullträff räckte inte – Gatambiye sumpade jätteläge och VPS tappade segern efter sen kvittering

Från 2020
Uppdaterad 15.07.2020 21:41.
Sebastian Strandvall står vid linjen och ska ta ett inkast.
Bildtext Sebastian Strandvall gjorde Vasalagets mål mot MuSa.
Bild: Patric Westerlund / Yle

VPS har tagit poäng i samtliga tre matcher i division 1 den här säsongen men målskyttet haltar. I kvällens möte med MuSa var man på väg mot en uddamålsseger men gästerna kvitterade då sju minuter återstod att spela.

VPS hör inte till de mest målglada lagen i division 1. Efter 0–0 mot EIF och 1–0 mot MyPa blev det ikväll 1–1 mot MuSa.

Lagkaptenen Sebastian Strandvall såg till att VPS fick en smakstart på matchen då han gjorde 1–0 i den 14:e minuten. Strandvall drog till med vänsterfoten från straffområdesgränsen och bollen letade sig in i mål bakom gästernas målvakt Tomi Mikkelsson.

En halvtimme in i matchen var Strandvall nära att bli målskytt igen efter en frispark men Mikkelsson sträckte ut och tippade bollen över ribban.

Gatambiye missade tomt mål

I den andra halvleken hade Strandvall och framför allt Fabrice Gatambiye chanser att öka på ledningen.

Först räddade Mikkelsson Strandvalls distansskott, och några minuter senare sumpade Gatambiye ett riktigt läckert läge då han hade tomt mål men sköt utanför.

Gästande MuSa var inte ofarliga i matchen och flera gånger osade det hett i hemmalagets straffområde. Då sju minuter återstod att spela kom också kvitteringen. VPS-försvaret tappade bevakningen på Aleksi Leppänen som nickade in bollen.

Fem poäng på tre matcher gör att VPS ligger på sjunde plats i tabellen. MuSa ligger en placering bakom med två poäng på tre matcher.

Resultat:

VPS – MuSa 1–1 (1–0)
14 min 1–0 Sebastian Strandvall
83 min 1–1 Aleksi Leppänen

Diskussion om artikeln