Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sjundeå IF gör som Dicken – både dam- och herrlaget står över Europaspel

Från 2020
SIF:s Sten Maasalu skjuter ett hoppskott över ÅIFK-försvaret.
Bildtext Inget Europaspel för Sjundeå IF denna säsong.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Tidigare meddelade Dickens herrlag att man står över Europaspel och nu gör Sjundeå IF likadant. Varken föreningens dam- eller herrlag kommer att delta i de Europaturneringar som man kvalificerat sig till.

Förra veckan meddelade Dicken att man tvingas nobba spel i EHF-cupen.

Coronapandemin låg bakom beslutet. Klubben meddelade att Europaspel är svårt för amatörspelare som jobbar vid sidan om, som inte kan riskera att hamna i karantän.

Även Sjundeå IF resonerar likadant.

Klubbens ordförande Tom Paasikivi berättar för Västra Nyland (bakom betalmur) att varken dam- eller herrlaget kommer att tacka ja till sina respektive platser i EHF-cupen.

– Vi har bestämt oss för att inte delta i Europaspelet, vilket är synd eftersom vi hade fått platserna. Vi befinner oss i samma situation som Dicken som också tackade nej.

– Vi har amatörspelare och det är klart att de inte har möjlighet att sitta i karantän‚ och inte kunna gå till jobbet för att de har spelat matcher i en europeisk klubblagsturnering, säger Paasikivi till tidningen.

Handbollsförbundet och Europieska handbollsförbundet EHF har tidigare infört en ekonomisk stödmodell för att kunna hjälpa lagen att delta i Europaspel.

Diskussion om artikeln