Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Sannfinländsk politiker misshandlades – polisen utreder fallet som dråpförsök

Från 2020
Uppdaterad 18.07.2020 15:30.
Pekka Kataja är Sannfinländarnas valchef i Mellersta Finlands valkrets. Han är också partikamraten Jouni Kotiahos riksdagsassistent.
Bildtext Pekka Kataja är Sannfinländarnas valchef i Mellersta Finlands valkrets. Han är också partikamraten Jouni Kotiahos riksdagsassistent.
Bild: Handout

Sannfinländarnas valchef i mellersta Finland Pekka Kataja misshandlades i sitt hem i Jämsä på fredagen och fördes till sjukhus för vård.

Polisen utreder fallet som dråpförsök. Polisen vill ha tips om två män som misstänks för dådet, skriver tidningen Keskisuomalainen.

Sannfinländarnas partiordförande Jussi Halla-aho och partisekreteraren Simo Grönroos anser i ett uttalande att allt tyder på att det var en attack mot Kataja och hans politiska verksamhet.

Karta där Jämsä och Helsingfors märkts ut.
Bildtext Kataja är bosatt i Jämsä.
Bild: Yle

Riksdagens talman Anu Vehviläinen (C) skriver på Twitter att en anställd vid riksdagen utsatts för grovt våld i sitt hem i Jämsä.

Vehviläinen önskar att Kataja snabbt ska återhämta sig. Hon framhåller att de skyldiga måste ställas till svars.

Polisen har pratat med Kataja och med vittnen som fanns i närheten av brottsplatsen. Uppgifterna om gärningsmännens signalement är motstridiga.

Kriminalkommissarie Annukka Liukkonen säger till STT att Kataja har svåra skador och att det ser ut som att något slags tillhygge har använts.

Källor: STT, Keskisuomalainen, polisen, Suomen Uutiset

Diskussion om artikeln