Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uppgivet i Alfa Romeo efter kvalmagplasket – Kimi Räikkönen: "Det kommer inte att bli en lätt söndag"

Från 2020
Kimi Räikkönen i Ungern.
Bildtext Kimi Räikkönen har inte tillgång till någon konkurrenskraftig bil.
Bild: HOCH ZWEI/Pool/DPPI/ All Over Press

Kimi Räikkönens formel 1-stall Alfa Romeo har inte imponerat i säsongsinledningen och kvalet till årets tredje grand prix misslyckades fullständigt. Finländaren var sist och stallkamraten Antonio Giovinazzi näst sist. Stallchefen Frédéric Vasseur låter inte särskilt optimistisk. Morgondagens lopp kommer att bli svårt, konstaterade han efter kvalet.

Alfa Romeo verkar ha tappat mark under vintern och har i inledningen av säsongen fått konkurrera med Haas och Williams om att undvika bottenplaceringarna.

I det tredje loppets kval drog Alfa Romeo nitlotterna. Kimi Räikkönen var sist och stallkamraten Antonio Giovinazzi näst sist och stallchefen Frédéric Vasseur var besviken.

– Dagens prestation är långt ifrån vad vi förväntade oss. Vi behöver ta reda på varför det gick så här. Vi tog kliv framåt i tävlingarna i Österrike men det återstår fortfarande en hel del jobb innan vi är på den nivån som vi ska vara på, konstaterade han på stallets webbplats.

– Morgondagens lopp kommer att bli svårt. Vi kommer oavsett att ge hundra procent och så får vi ser hur långt det räcker.

"Det finns mycket att göra"

Kimi Räikkönen var ungefär lika munter som sin chef.

– Vi är långt ifrån nivån som vi behöver vara på. Vi behöver analysera vad som gick fel och ta reda på hur vi kan ta oss tillbaka. Det finns mycket att göra på samtliga områden.

– Det är en ny dag i morgon. Trots att det inte kommer att bli en lätt söndag, så får vi se vad vi kan hitta på, sa Räikkönen på stallets webbplats.

Loppet i Ungern börjar klockan 16.10. Yle Sporten rapporterar om händelserna i realtid.

Diskussion om artikeln