Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Resenärer tycker att det är tryggt att åka på kryssning till Tallinn: "Härligt att få resa igen, trots situationen just nu"

Från 2020
Färjan baltic queen på lugnt vatten. Den är vit med färgade vågiga streck på.
Bildtext Arkivbild. De resenärer som Yle Åboland pratat med tycker att det känns tryggt att åka på kryssning och att det är välkommet med omväxling i vardagen.
Bild: Tallink group

Det var lite rusning i Åbo hamn på tisdagskvällen när resenärer skyndade för att hinna med kryssningsfartyget till Tallinn.

Janette Korvenpää väntade utanför terminalen med sin mamma och sina två söner på att småningom få stiga ombord.

Korvenpää ville ha lite omväxling i vardagen och göra något roligt, därför valde de att åka på kryssning. Planen är att shoppa i Tallinn.

Enligt Korvenpää är det härligt att få resa igen, trots situationen just nu.

- Kanske man lite har trängt undan den situationen som vi befinner oss i, säger Korvenpää.

- Men visst är det härligt att få resa, vårmånaderna försvann lite eftersom man höll sig hemma inom fyra väggar och man rörde sig försiktigt från arbetet hem och till affären.

Om jag skulle vara orolig för coronaviruset så skulle jag helt enkelt inte åka på kryssningen. Om jag insjuknar så insjuknar jag, man kan ändå inte komma undan från coronaviruset.

― Kai Ortio

Pirjo Heikkilä ska åka till Tallinn tillsammans med sin syster Mervi Alaluusua samt andra vänner. Sammanlagt kommer de vara runt 15 stycken.

Enligt Heikkilä och Alaluusua känns det tryggt att åka på kryssningen, även om Heikkilä också medger att man inte riktigt tänker på coronaviruset på samma sätt som tidigare.

- Man tenderar nog att glömma bort coronarädslan hela tiden. Men man måste bara vara noggrann och tvätta händerna och undvika stora folksamlingar, säger Heikkilä.

Systern Mervi Alaluusua instämmer.

- Det känns nog väldigt tryggt när situationen i Finland är så bra just nu, säger hon.

Utanför terminalen står också Kai Ortio och väntar. Liksom de övriga som Yle Åboland talat med säger han att det känns helt okej att åka på kryssning.

- Om jag skulle vara orolig för coronaviruset så skulle jag helt enkelt inte åka på kryssningen. Om jag insjuknar så insjuknar jag, man kan ändå inte komma undan från coronaviruset, säger Ortio.

Ortio ser fram emot att få lite miljöombyte.

- Det är intressant då det är en lite längre resa och man får se på andra omgivningar än under Sverigekryssningarna, säger han.