Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aston Villa skrällde mot Arsenal – dramatisk bottenstrid väntar i Premier League

Från 2020
Ezri Konza från Aston Villa jublar efter 1-0-segern över Arsenal.
Bildtext Jublet visste inga gränser efter Aston Villas seger över Arsenal.
Bild: AOP

Aston Villa är åtminstone tillfälligt på säker mark i Premier League. Villa besegrade Arsenal med 1–0 och klättrade ovanför nedflyttningsstrecket för första gången sedan slutet av februari.

Egyptiern Trezeguet var stor matchvinnare för hemmalaget då han gjorde segermålet i den 27:e minuten.

Villa hade några minuter före avspark fått goda nyheter i kampen mot degradering. Manchester City hade besegrat Watford, som låg strax ovanför nedflyttningsstrecket, med 4–0.

Tack vare 1–0-segern över Arsenal gick Aston Villa förbi Watford på grund av bättre målskillnad. Det var Birmingham-klubbens andra seger på de tre senaste matcherna.

– Spelarna visade prov stark karaktär. Det var en fantastisk insats och jag är stolt över spelarna, men nu måste vi göra oss redo för den sista matchen. Vi jobbar hårt för att behålla vår serieplats och resultaten i de tre senaste omgångarna bevisar det, säger Villa-tränaren Dean Smith till BBC.

Förlusten var säsongens tionde för Arsenal som inte kommer att nå en plats i topp sex för första gången på 25 år. Arsenal kan dock få plåster på såren genom att vinna FA-cupfinalen nästa vecka.

Spännande sista omgång väntar

Bottenstriden i Premier League är oerhört jämn inför den sista omgången på söndag.

Aston Villa och Watford står på 34 poäng, men Villa har ett måls bättre målskillnad. Bournemouth är näst sist plats på 31 poäng, men har fortfarande en liten chans att klara sig. Endast en av klubbarna kommer att spela i Premier League nästa säsong.

Allt avgörs i den sista omgången på söndag då alla tre spelar på bortaplan. Aston Villa möter West Ham, Watford tar sig an Arsenal och Bournemouth ställs mot Everton

Sedan tidigare är det klart att Norwich åker ur Premier League.

Lag Mål Poäng
Aston Villa – 26 34
Watford – 27 34
Bournemouth – 27 31
Norwich – 44 21