Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oroväckande läge i Boston inför NHL-slutspelet – Tuukka Rask lider av fingerfraktur

Från 2020
Tuukka Rask plockar en puck säsongen 2019/20.
Bildtext Tuukka Rask är en av kandidaterna till Vezina Trophy, som går till säsongens bästa burväktare i NHL.
Bild: AOP

Boston Bruins är en av de favoriterna då NHL-slutspelet inleds i augusti. En potentiell stötesten är den fingerfraktur som stjärnmålvakten Tuukka Rask lider av. Finländaren var tvungen att avbryta på två träningspass förra veckan på smärtor i det skadade fingret.

Olyckan var framme i samband med ett gympass för ett par veckor sen. Rask är emellertid inte oroad över att skadan skulle hindra honom från att delta i slutspelet.

– Fingret känns bättre hela tiden, så jag är inte oroad. Fingret fick en smäll och det ledde till en lindrig fraktur. Som alla säkert förstår, så känns det inte fantastiskt att rädda puckar med det fingret, säger Rask i en intervju för Bruins webbplats.

Tuukka Rask är en av tre kandidater att utses till NHL:s bästa målvakt den här säsongen. Han hade ligans bästa snitt i insläppta mål per match (2,11) och näst bästa räddningsprocenten (92,9).

– Det är två-tre veckor sen jag skadade fingret. Det känns så mycket bättre redan att jag tror att jag kan använda min normala målvaktshandske inom en vecka.

Boston var det bästa laget i grundserien i östra konferensen. Laget behöver därmed inte delta i det så kallade play-in-skedet av slutspelet. I den första egentliga slutspelsomgången möter man endera Pittsburgh eller Montreal.

Diskussion om artikeln