Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Seattles NHL-lag fick namnet Seattle Kraken

Från 2020
En flagga med Seattle Krakens logo i utsiktstornet i Seattle.
Bildtext Klubben offentliggjorde namnet och logon på torsdagen den 23 juli.
Bild: AFP / Lehtikuva

Säsongen 2021–2022 utökas NHL med ett lag från Seattle. Nu har laget också fastställt ett namn som offentliggjordes tillsammans med logon på torsdagen. Seattle Kraken blir NHL:s 32:a lag.

Klubben offentliggjorde sitt namn under en livesändning på sociala medier på torsdagen. Sändningen hölls på byggplatsen för den kommande hemmaarenan.

– En legend från djupet vaknar. Möt Seattle Kraken, skrev klubben på Twitter i samband med att de publicerade en video där också den nya logon syns.

– Kraken är ett namn som kommit till tack vare supportrarna. Supportrarna föreslog namnet och supportrarna har kämpat för att det skulle bli namnet, säger klubbpresidenten Tod Leiweke enligt TSN.

Klubben ska under 18 månaders tid ha samlat in 215 000 röster av supportrar, skriver NHL på sin webbplats.

– Namnet återspeglar i teorin styrka och aggresion. Vi hoppas att det är den orubblighet våra spelare kommer visa varje gång de intar isen. Jag är förväntansfull, säger lagets general manager Ron Francis enligt pressmeddelandet på webbplatsen.

Seattle har aldrig tidigare haft ett NHL-lag. I de andra stora ligorna spelar till exempel NFL-laget Seattle Seahawks och MLB-laget Seattle Mariners.

Diskussion om artikeln