Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Washingtons NFL-lag har lämnat namnet Redskins bakom sig – kallar sig "Washington Football Team" den kommande säsongen

Från 2020
Washington Football Team är namnet som kommer användas för NFL-laget säsongen 2020.
Bildtext Från och med i morgon inleds processen att ta ur bruk och byta ut det gamla namnet, bland annat på hemmaarenan.
Bild: EPA/JIM LO SCALZO

På torsdagen blev det klart att Washingtons NFL-lag nu har bytt namn. Laget kommer kalla sig Washington Football Team den kommande säsongen. Det lär ändå inte vara ett slutgiltigt namn utan ska användas tills de har ett nytt namn. Nu hoppas klubben på att det gamla namnet hunnit tas ur bruk både fysiskt och digitalt före säsongspremiären i september.

Den 13 juli tog Washingtons NFL-lag beslutet om att klubben byter både namn och logo efter stor press från bland annat sponsorer.

I dag rapporterar klubben att de under säsongen 2020 kommer kalla sig Washington Football Team.

– Namnet Washington Redskins och logon kommer officiellt att tas ur bruk i och med starten av säsongen 2020. Vi uppmuntrar supportrar, media och alla andra att omedelbart börja använda Washington Football Team, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Namnet samt logon byttes samtidigt på torsdagen redan ut på klubbens sociala medier.

– Det börjar här, skrev klubben på Twitter.

Från och med i morgon kommer de att inleda processen att också fysiskt ta bort namnet från faciliteter som berör klubben, bland annat sin hemmaarena.

Ber om feedback av fansen

Laget säger att de hoppas ha processen att ta ur bruk det gamla namnet klar fram till säsongspremiären på hemmaplan.

Enligt ESPN kommer klubben att använda sig av namnet Washington Football Team tills de kommit fram till ett beslut gällande ett nytt namn.

De ska nu be om feedback av bland annat spelare och supportrar. Enligt klubben har de redan fått ta del av en hel del förslag.

– Beslutet att använda sig av namnet "Washington Football Team" den här säsongen ger oss möjligheten att noggrannt bygga upp vårt brand och inkludera spelare, alumner, supportrar, sponsorer och hela gemenskapen, skriver klubben.

Laget kommer fortsättningsvis använda samma färger (vinröd och guld) och på hjälmen kommer den tidigare logon att bytas ut mot spelarens nummer.

NFL-lagen börjar träningslägren nästa vecka och säsongen startar med en första match den 11 september enligt planen.

Washington Football Team möter i sin premiär den 13 september Philadelphia Eagles.

Diskussion om artikeln