Hoppa till huvudinnehåll

Sport

3000 dagar som italiensk mästare för Juventus – men storklubben är sliten och får vänta på att fira efter skrällförlust: "Alla är trötta"

Från 2020
Paulo Dybala i Juventus ser besviken ut.
Bildtext Paulo Dybalas Juventus blev inte mästare i Udine.
Bild: AFP / Lehtikuva

Nytt poängtapp – och några extra dagars väntan på att få fira en ny ligatitel. Efter stopptidssmällen mot Udinese säger Juventus tränare Maurizio Sarri att spelarna är mentalt trötta.

En seger i Udine hade räckt för att Juventus skulle ha säkrat klubbens nionde raka ligatitel i Italien.

Den italienska storklubben tvingas vänta minst några dagar till innan det är klart. Udinese vände efter paus och på stopptid i andra halvlek kom segermålet.

Seko Fofana satte 2–1-målet för Udinese efter en soloräd i slutskedet av matchen – ännu en bekräftelse på att sommarformen inte är på topp i Juventus.

Turinklubben, som har varit mästare i Italien i 3000 dagar, har tappat poäng i fyra av sina fem senaste matcher.

– Den här säsongen är tuff. Förutsättningarna är annorlunda och alla är trötta, säger Juventus tränare Maurizio Sarri enligt Reuters.

"Matcherna är märkliga"

"Juve" har fortfarande ett stadigt grepp om ligabucklan – tack vare att de andra topplagen också har varit blekare än normalt.

Luckan till tvåan Atalanta är sex poäng med tre omgångar kvar att spela.

Enligt Sarri har sommarmatcherna blivit en stor utmaning. Det är väldigt varmt i Italien och Serie A:s tolv sista omgångar spelas på sex veckor.

– Det är en utmaning att behålla fokus i nittio minuter. Matcherna är märkliga och de svänger snabbt. Det handlar mer om mental trötthet än fysisk, säger Sarri.

Lazio klart för CL-spel

Sarri, som aldrig tidigare har fört ett lag till en ligatitel, ryktas hänga löst i Juventus. Han tycker att lagets insats mot Udinese var kaotisk.

– Vi ville vinna till vilket pris som helst. Vi riskerade en massa och förlorade i 93:e minuten på grund av det.

Juventus kan spela hem titeln på egen hand hemma mot Sampdoria på söndag.

Bakom Juventus säkrade Lazio den sista Champions League-platsen. Romlaget hemmaslog Cagliari med 2–1 och är tillbaka i den europeiska superturneringen i höst efter en paus på tretton år.

I botten av tabellen är det klart att Simon Skrabbs och Jesse Joronens Brescia åker ur. Udinese såg till att i praktiken fixa nytt kontrakt tack vare skrällsegern mot Juventus.

Diskussion om artikeln