Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PSG franska cupmästare för 13:e gången – Mbappés skada drog ner på festhumöret och väcker oro inför jakten på ytterligare två bucklor

Från 2020
PSG firar titeln i franska cupen.
Bildtext PSG vann franska cupen för 13:e gången.
Bild: EPA/YOAN VALAT

Paris Saint-German knep sin andra titel för säsongen. Då fotbollen var tillbaka i Frankrike vann PSG sin 13:e titel i franska cupen då man slog St. Etienne i finalen. Neymar blev matchhjälte med sitt segermål medan Kylian Mbappé fick följa med andra halvlek från bänken – med kryckor. Något som oroar hela laget som ännu jagar två titlar.

Den första fotbollsmatchen i Frankrike efter den långa pausen är spelad. Och det blev direkt en segerfest för PSG.

På plats fick även ett begränsat antal supportrar jubla i kör med laget då man knep segern i Coupe de France. Klubben knep sin 13 titel i franska cupen genom att besegra St. Etienne med 1–0, och fick sin andra buckla för säsongen.

Neymar blev matchhjälte efter att ha stått för segermålet i den 14:e matchminuten.

Men kvällen slutade inte enbart i segerjubel.

Mbappé skadades och bråk bröt ut

Efter att en knapp halvtimme spelats fick matchen en olycklig vändning för PSG och Kylian Mbappé.

Kylian Mbappé.
Bildtext Kylian Mbappé skadade sig i första halvlek mot St. Etienne.
Bild: AFP / Lehtikuva

En tackling av Loic Perrin resulterade i att Mbappé till slut fick avbryta matchen på grund av en skada i vristen.

– Det sa knax, hördes Mbappé förklara situationen efter matchen men ska ha tillagt att han inte tror något är brutet i foten, enligt ESPN.

Ett bråk bröt ut på planen som följd av tacklingen och flera gula kort delades ut. En VAR-koll över tacklingssituationen resulterade dessutom i ett rött kort för Perrin.

"Han är en avgörande kugge"

Mbappé gick själv av planen men hoppade till slut på kryckor då matchen avgjordes.

– Alla är oroliga. Alla som såg tacklingen är oroliga. Det är klart jag är orolig. Vi måste ha tålamod för vi vet inte vad läget är. Jag tror han ska undersökas i kväll, sade tränaren Thomas Tuchel efter matchen enligt BBC.

PSG som nu knipit två bucklor i år jagar ännu titeln i franska ligacupen, och i Champions League.

– Jag hoppas Kylian återhämtar sig så snabbt som möjligt. Han är en avgörande kugge i vårt lag, säger lagkaptenen Thiago Silva ebligt BBC.

PSG spelar ligacupfinal mot Lyon om en vecka. I augusti ska Champions League spelas klart. PSG har där redan säkrat en kvartsfinalplats.

Diskussion om artikeln