Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Allsvenskan intresserar Tim Sparv – flera skandinaviska klubbar har visat intresse: "Skulle föredra att vara kvar i Europa"

Från 2020
Tim Sparv går fokuserat.
Bildtext Tim Sparv lämnar FC Midtjylland efter sex säsonger.
Bild: Lehtikuva

Spel i allsvenskan är ett hett alternativ när Tim Sparv ska avgöra sin nästa klubbadress. Hittills har landslagskaptenen främst kontaktats av skandinaviska klubbar. "Det ger kanske en fingervisning om vart det lutar", säger Sparv till Expressen.

Tidigare denna vecka stod det klart att Tim Sparv lämnar FC Midtjylland. Landslagskaptenen har tillbringat de sex senaste säsongerna i den danska klubben.

Karriären fortsätter, men någon ny klubbadress har Sparv inte ännu.

– Jag har fortfarande det största framför mig. Jag har haft en lång karriär och ett stort ansvar i landslaget och jag vill vara med i EM-slutspelet nästa sommar, sade mittfältaren i tisdags.

För Expressen avslöjar 33-årige Sparv att flera allsvenska klubbar kontaktat honom. Och spel i Sverige är ett bra alternativ, tycker Norrvalla FF-produkten.

– Jag skulle inte ha någonting emot Sverige och allsvenskan. Det är helt säkert intressant, säger Sparv till tidningen.

Föredrar Europa

Sparv vill inte gå in på om det handlar om svenska toppklubbar eller inte.

Fotbolls-EM nästa år är något som påverkar hans klubbval. På grund av mästerskapet har han ögonen främst på europeiska ligor.

– De exotiska alternativ som finns, känns just nu inte som reella alternativ. Jag stänger inga dörrar men skulle föredra att vara kvar i Europa fram till EM nästa sommar.

– De klubbar som visat intresse kommer främst från Skandinavien så det kanske ger en fingervisning om vart det lutar.

Hittills har Sparv representerat Southampton, Halmstad, VPS, Groningen, Greuther Fürth ja Midtjylland under sin karriär.