Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Flera skadade efter att en bil körde in i en folksamling i Berlin – verkar röra sig om en olyckshändelse

Från 2020
Uppdaterad 26.07.2020 13:44.
Flera skadades då bil körde in i folkmassa i Berlin - Spela upp på Arenan

En bil körde in i en folksamling på Hardenbergplatz i centrala Berlin på söndagsmorgonen. Åtminstone sju personer är skadade, varav åtminstone tre allvarligt, uppger räddningstjänsten. Enligt uppgifter verkar det röra sig om en olycka.

Bilen, en svart mercedes, ska ha kört upp på trattoaren vid 7.20 lokal tid. En av de svårt skadade ska ha behövt återupplivas, och flera som bevittnade händelsen får krishjälp.

Bilföraren kunde gripas av polis, rapporterar tyska medier. Området kring platsen är avspärrat och bevakas av polis. Polisen undersökte till en början platsen med bombhundar.

Flera räddningsenheter var på plats, bland annat en helikopter.

Omständigheterna kring det skedda utreds ännu, men det tyska rundradiobolaget RBB rapporterar med hänvisning till ett polisuttalande att det rör sig om en olyckshändelse enligt den kunskap polisen fått fram hittills.

Polisen skriver på Twitter att det inte finns något som i det här skedet tyder på att det finns politiska eller religiösa motiv bakom.

Föraren ska enligt polisen ha tappat kontrollen på fordonet i samband med en sväng och kört på flera personer på en gångväg. Han skadades i samband med händelen och fördes därför till sjukhus.

En karta som visar Berlin och Charlottenburg
Bildtext Platsen det skedde på ligger i stadsdelen Charlottenburg, i närheten av Berlins zoo.
Bild: Google

Källor: Focus, Bild, Berliner Zeitung, RBB

Artikeln uppdaterades 26.7 klockan 13.25 med uppgifter om att det verkar röra sig om en olyckshändelse.

Diskussion om artikeln