Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK nära miljoninkomst – förre skyttekungen Alfredo Morelos ser ut att flytta till Frankrike

Från 2020
Alfredo Morelos i Rangers-tröjan firar ett mål.
Bildtext Alfredo Morelos har imponerat i Skottland.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Den förre HJK-forwarden, colombianen Alfredo Morelos, kommer enligt fransk och brittisk media att flytta från Glasgow Rangers till den franska ligaklubben Lille. Övergången ser ut att ge HJK rejält klirr i kassan.

Åren 2016 och 2017 charmade den colombianske anfallaren Alfredo Morelos den finländska fotbollspubliken.

Säsongen 2016 valdes "El Bufalo" till ligans bästa anfallare efter att ha nätat 16 gånger. Sommaren 2017 såldes Morelos till skotska Rangers, för den ”mest betydande övergångssumman i HJK:s historia”.

Därefter har colombianen gjort succé i Skottland. På 91 ligamatcher har han gjort 44 mål. Nu jagas Morelos av den franska klubben Lille.

Både franska RMC Sport och brittiska Sky Sports skriver att anfallaren är överens med den franska klubben. Klubbarna ska ännu komma överens om övergångssumman.

Transfermarkt värderar för tillfället Morelos till 15 miljoner euro. Daily Record har uppgett att HJK har en klausul som berättigar till tio procent av övergångssumman, vilket skulle betyda att miljoninkomster sannolikt väntar Helsingforsklubben ifall Morelos blir klar för Lille.

Den franska klubben är på anfallarjakt i och med att Victor Osimhen ser ut att lämna laget för italienska Napoli, för 60 miljoner euro.

Diskussion om artikeln