Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tim Sparv hyllades i sista matchen med Midtjylland – byttes ut i den tredje minuten inför stående ovationer

Från 2020
Uppdaterad 26.07.2020 22:41.
Tim Sparv
Bildtext Tim Sparv lämnar FC Midtjylland efter sex säsonger.
Bild: Tomi Hänninen

Han fick som han ville – Tim Sparv var på planen då de danska mästarna FC Midtjylland avslutade säsongen. Men bara i drygt två minuter, därefter byttes finländaren ut inför stående ovationer.

Tim Sparv har tampats med en vadskada, men sade i Yle Sportens intervju att han hoppades kunna vara i spelskick i FC Midtjyllands sista match för säsongen.

Och när mästarna avslutade säsongen i kväll hemma mot Ålborg fanns Sparv mycket riktigt i startelvan. Men den finländska landslagskaptenens insats på planen i sin sista match med klubben var i det närmaste symbolisk.

Sparv, med nummer tre på ryggen, kallades ut från planen i samband med ett spelavbrott i den tredje minuten.

Mittfältaren kramades om av flera lagkamrater och fick stående ovationer av publiken i samband med att han vandrade från planen.

Före matchen hyllade fansen dessutom Sparv med ett tifo.

Efter sex säsonger och tre danska ligatitlar med FC Midtjylland lämnar Sparv nu klubben. Det är oklart var Sparvs karriär fortsätter.

– Innan jag kom hit hade jag väl inte vunnit något annat än Wasacupen som tolvåring. Det har varit kul att uppleva den här sidan också – och att få göra det i en klubb som inte har vunnit tidigare och vara med på resan till att bli en dominant i danska ligan, sade Sparv till Yle Sporten tidigare denna månad.

FC Midtjylland förlorade matchen med 1–2.