Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

I Nådendal valdes i år fyra sjusovare

Från 2020
Det här året valdes företagarna för Nådendals gästhamn, Anna-Maija och Miska Pekkola samt Satu och Petri Silvo med familjer till sjusovare.
Bildtext Det här året valdes företagarna för Nådendals gästhamn, Anna-Maija och Miska Pekkola samt Satu och Petri Silvo med familjer, till sjusovare.
Bild: Minna Rosvall / Yle

I Nådendal väljs årligen landets officiella sjusovare. Traditionen har hållit på i årtionden.

I Nådendal finns det i år fler sjusovare än vanligt. Till rikets officiella sjusovare valdes företagarna för Nådendals gästhamn,
Anna-Maija och Miska Pekkola samt Satu och Petri Silvo med familjer.

I enlighet med den över 60 år gamla traditionen avslöjades valet genom att klockan 7 på måndag morgon kippa företagaren Petri Silvo i havet utanför Mumindalen i Nådendal.

Unikeko pudotettiin veteen Naantalissa veneestä 27.7. 2020
Bildtext Petri Silvo kastades den här gången i havet från en båt utanför Muminvärlden.
Bild: Minna Rosvall / Yle

Både familjen Pekkola och Silvo har redan länge bott i Nådendal på somrarna. De har varit företagare vid Nådendals gästhamn redan under sex somrar.

Förutom familjerna sysselsätter gästhamnen 14 personer. Nådendals gästhamn valdes år 2018 till Årets gästhamn.

I Nådendals gästhamn finns ungefär 150 gästhamnsplatser och 150 hemhamnsplatser. Under en säsong bokförs 3000 övernattningar.

Anna-Maija och Miska Pekkola återvänder efter sommarsäsongen till sitt hem i Spanien. Satu och Petri Silvo fortsätter driva sitt familjeföretag i Forssa.

Unikeko-kulkue menossa Muumimaailmaan 27.7.2020
Bildtext De som samlats för att fira sjusovarna samlades på ön Kailo. En begränsad mängd människor togs med på grund av coronabegränsningarna.
Bild: Minna Rosvall / Yle

Artikeln baserar sig på Naantalissa ei saatu valittua yhtä Unikekoa – valittiinkin neljä skriven av Yrjö Hjelt. Översättning av Maj Lundström.

På andra språk

Diskussion om artikeln