Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesse Joronen kopplas ihop med storklubben AS Roma – även engelska klubbar uppges vara intresserade

Från 2020
Jesse Joronen i Brescias mål.
Bildtext Jesse Joronen.
Bild: All Over Press

Jesse Joronens Brescia spelar i Serie B nästa säsong, men den finländske landslagsburväktarens namn intresserar i både Italien och England. I Sverige visar allsvenska klubbar ”konkret intresse” för Tim Sparv.

Det är Joronen som haft huvudansvaret mellan stolparna i Brescia denna säsong.

Laget har haft det tufft i Serie A och kommer att flyttas ned till Serie B. Men Joronen har ändå gjort bra matcher i målet och det tycks också en del större klubbar lagt märke till.

Den italienska sajten Calciomercato uppger att det finns intresse i både Italien och England för den långe landslagsmålvakten.

Av Serie A-klubbarna ska AS Roma vara intresserade av Joronen, som har två år kvar på kontraktet med Brescia. I England är Watford och West Ham intresserade enligt sidan. Watford trillade nyligen ned till Championship, medan West Ham spelar i Premier League även nästa säsong.

Enligt webbplatsen ska Joronens agent Roberto De Fanti träffa Bresciabossen Massimo Cellino senare denna vecka för att diskutera målvaktens framtid.

I Brescia spelar också Simon Skrabb, som har tre år kvar av sitt kontrakt.

Svenskt intresse för Sparv

Förra helgen sade Tim Sparv att han ser allsvenskan som ett intressant alternativ för sin framtid. För Expressen avslöjade han att det främst var skandinaviska klubbar som visat intresse för honom.

FotbollDirekt skriver nu att de allsvenska klubbarna AIK och Helsingborg visat ”konkret intresse” för Sparv. Båda klubbarna ska ha varit i kontakt med Sparv och hans rådgivare.

– Finländaren ska nu avvakta ytterligare kontakt innan han tar ett beslut om framtiden, skriver sajten.

Landslagskaptenen Sparv har tidigare representarat Halmstad i allsvenskan.

Diskussion om artikeln