Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KooKoo värvar NHL-meriterade Joakim Andersson: ”Han leder med exempel”

Från 2020
Joakim Andersson med pucken.
Bildtext Joakim Andersson tillhörde Detroit Red Wings i sex säsonger.
Bild: Mark LoMoglio/Icon Sportswire

Han har gjort över 200 matcher för Detroit Red Wings, och nästan lika många i farmarligan AHL men till nästa säsong är det FM-ligan som gäller för Joakim Andersson. Den svenske centern har skrivit på för ett år med KooKoo.

För tio år sedan stack Joakim Andersson över till Nordamerika för att pröva lyckan i NHL. Han hade draftats av Detroit Red Wings och gjorde till slut sex säsonger och 205 matcher för klubben. Andersson var ändå inte given i truppen och spenderade lika mycket tid i AHL.

2016 återvände han hem till Sverige och spelade först för Örebro och sedan för HV71. Nu har han gjort klart med en ny klubb och det blir KooKoo.

– Joakim är en erfaren tvåvägscenter som leder med exempel och gör rätt beslut, säger KooKoo:s sportchef Jarno Kultanen på klubbens webbplats.

Har spelat i defensiva roller

Andersson är ingen poängmaskin och har ofta haft defensiva roller under sin karriär. I NHL gjorde han 36 poäng och i AHL blev det 106 pinnar. I SHL blev det sammanlagt 87 poäng under fyra säsonger.

– Andersson har sådana egenskaper som vi försökt skaffa till laget. I och med den här värvningen är vi i princip redo för träningssäsongen men kan också komma att förstärka laget senare, säger Kultanen.

I en intervju för webbplatsen Hockeysverige tidigare i sommar hoppades Andersson på att han skulle kunna utveckla sitt offensiva spel i framtiden.

– Det defensiva spelet, struktur och allt sånt sitter i ryggmärgen nu när jag gjort den biten i så många år. Jag tycker att jag borde vara bättre i offensiven och utnyttja det mer. Bättre passningsspel och hålla i pucken mer, det är sådana bitar som jag känner att jag kan mycket bättre än jag visat, sa han.

Diskussion om artikeln