Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovics fina sommarform intakt – skrev historia i Milano-fotbollen efter nya mål

Från 2020
Zlatan Ibrahimovic jublar för Milan.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic har gjort sex av sina ligamål för säsongen i sommar.
Bild: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/ All Over Press

57 ligamål för Inter, 51 ligamål för Milan. Zlatan Ibrahimovics statistik i de två italienska storklubbarna är unik – och de nya fullträffarna säkrade tre poäng till för Milan.

Vadskadan är verkligen ett minne blott för Zlatan Ibrahimovic i Serie A-fotbollen. Den svenske veteranen har blivit en nyckelfigur när AC Milan har säkrat spel i Europa League till nästa säsong.

Milan tog poäng för elfte matchen i rad efter coronauppehållet på onsdagen – och Ibrahimovic var glödhet borta mot Sampdoria.

Efter fyra minuter nickade han in 1–0 och efter en knapp timme dunkade han in 3–0 till Milan. Fullträffarna – "Ibra" har gjort nio stycken sedan återkomsten i vintras – i 4–1-vinsten cementerade Milans position bland de sex främsta i tabellen.

Samtidigt skrev Ibrahimovic historia i fotbollen i Milano.

Under sina säsonger i Inter mellan 2006 och 2009 gjorde han 57 ligamål. Under sina två sejourer i Milan är han nu uppe i totalt 51 ligamål.

Det betyder att han är den första spelaren som har gjort 50 mål för båda Milanoklubbarna.

Tät kamp om andraplatsen

AC Milan ligger sexa i Serie A inför den sista omgången under helgen. Laget spelar mot Cagliari på San Siro i avslutningen.

I kampen om andraplatsen behöll Lazio chansen efter en 2–0-seger hemma mot Brescia. Brescia är redan klart för nedflyttning och varken Jesse Joronen eller Simon Skrabb fanns med i truppen.

Bakom klara mästaren Juventus är avståndet mellan Inter, Atalanta och Lazio en poäng. I den sista omgången möts Atalanta och Inter. Lazio spelar borta mot Napoli.

Diskussion om artikeln