Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aho och Teräväinen hittade varandra direkt efter långa uppehållet – Carolina överglänstes av Ovetjkin: ”Kan inte påstå att jag är överraskad”

Från 2020
Uppdaterad 30.07.2020 12:14.
Programmet är inte längre tillgängligt
Se Aho assistera till Teräväinens reduceringsmål - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det syntes ingen ringrostighet mellan Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen då Carolina Hurricanes träningsspelade mot Washington Capitals. I den sista perioden passade Aho fram till Teräväinens reduceringsmål.

Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen har varit en glödhet duo för Carolina Hurricanes den här säsongen. I grundserien noterades finländarna för 66 respektive 68 poäng.

Och när Carolina mötte Washington i en träningsmatch inför slutspelet fortsatte den finländska duon där man slutade i mars – med att göra poäng.

I början av den sista perioden fick Carolina spela i fem mot tre och då slog Aho och Teräväinen till. Aho drev in pucken mot mål och hittade Teräväinen till höger som prickade in 2–3-reduceringen.

– Vi gjorde en del bra saker i powerplay och det kändes skönt med ett mål. Jag har spelat tillsammans med ”Turbo” i många år så det borde vara lätt att komma igång. Den här träningsmatchen var viktig för att hitta kemin igen, säger Aho på presskonferensen efter matchen.

Ovetjkin matchens gigant

Teräväinens mål blev matchens sista och Washington var således starkare med 3–2. Matchens lirare var utan tvekan Aleksandr Ovetjkin som gjorde två av Washingtons mål.

I mitten av den första perioden gjorde han 1–0 på ett direktskott i numerärt överläge och halvvägs in i matchen prickade han sedan in 3–1.

– Jag kan inte påstå att jag är överraskad. Hur han kom tillbaka efter pausen, hans arbetsinsats och den energi han har är ingen tillfällighet, säger Capitals tränare Todd Reirden.

Ovetjkin spelade också fram till Jevgenij Kuznetsovs mål i den första perioden.

– Vi gjorde en bra insats och spelade fysiskt. Vi hade ett bra samspel både i offensiven och defensiven så det var en bra match för oss, säger Ovetjkin.

Blåvita poäng i Colorado

Washington är redan klart för den första slutspelsrundan och kommer att spela seedningsmatcher nästa vecka. För Carolina väntar play-in mot New York Rangers.

– Vi har många beslut att fatta. Vi visste att den här dagen skulle komma och nu gäller det att ta ut de bästa kedjorna. Vi ska titta på den här matchen och sedan har vi två dagar på oss, säger Carolinas tränare Rod Brind´Amour.

I den västra konferensen är Colorado Avalanche klart för den första slutspelsomgången och kommer precis som Washington att spela seedningsmatcher nästa vecka. I natt genrepade man och besegrade Minnesota Wild med 3–2.

Joonas Donskoi gav Colorado ledningen då han styrde in en målvaktsretur redan efter en och en halv minut. Mikko Rantanen som gjorde sin första match sedan i mitten på februari spelade fram till Gabriel Landeskogs segermål i den andra perioden.

– Vi visste att den första matchen på fyra-fem månader skulle bli tuff och så var det. Skärpan saknades men det kommer att bli bättre. Intensiteten var bra för att vara en träningsmatch, säger Rantanen.

Resultat:

Tampa Bay – Florida 5–0
FLA: Barkov 0+0, -1, 16:58
FLA: Saarela 0+0, -1, 8:25
FLA: Haula 0+0, +/-0, 17:02

Colorado – Minnesota 3–2
COL: Donskoi 1+0, +/-0, 14:08
COL: Rantanen 0+1, +1, 16:10
MIN: Koivu 0+0, -1, 8:18

Carolina – Washington 2–3
CAR: Teräväinen 1+0, -1, 19:26
CAR: Aho 0+1, -1, 19:43
CAR: Vatanen 0+0, +/-0, 20:16

St. Louis – Chicago 0–4
STL: Mikkola 0+0, -1, 7:31
CHI: Määttä 0+0, +/-0, 15:36

New York Islanders – New York Rangers 2–1
NYR: Kakko 0+0, -1, 12:44

Vancouver – Winnipeg 1–4
VAN: Juolevi 0+0, +/-0, 6:37
WPG: Laine 0+1, +/-0, 16:32

Bildkälla: Viaplay