Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Olli Juolevi närmar sig NHL-debut – får beröm av tränaren efter genrepet: ”Han gjorde många bra saker”

Från 2020
Uppdaterad 30.07.2020 13:51.
Olli Juolevi på isen.
Bildtext Olli Juolevi fick spela i Vancouvers genrep.
Bild: AFP / Lehtikuva

Envisa skadeproblem har spolierat Olli Juolevis möjligheter att ta en plats i Vancouvers trupp under de senaste säsongerna. Nu är den tidigare draftfemman ändå frisk och ett tänkbart namn för backplatserna till slutspelsstarten.

Olli Juolevi har väntat länge på att få chansen i Vancouver Canucks. Efter att han draftades som femma 2016 gjorde han en stark säsong i juniorligan OHL och lånades sedan ut till TPS under 2017–18.

Hösten 2018 visade han lovande takter i AHL men sedan satte en knäskada stopp för säsongen. Även denna säsong har han dragits med skador men nu när slutspelet snart ska börja är han tillbaka i gott slag.

När Vancouver genrepade mot Winnipeg Jets under natten till torsdag gick Juolevi in i uppställningen som sjunde back. 22-åringen fick knappa sju minuter på isen och noterades för två skott på mål.

– Jag är verkligen nöjd med Olli. Han spelade i sin första match och jag tycker att han gjorde många bra saker.

– Han var kanske lite nervös i sitt första byte men sedan kom han tillrätta. Han gjorde det bra, säger Vancouvers tränare Travis Green på presskonferensen efter matchen.

Vancouver förlorade matchen med 1–4 men Juolevi var inte inne på isen under något av baklängesmålen. Noterbart i Vancouvers trupp var att Jake Virtanen, med rötter i Nykarleby, saknades.

– Jag valde de spelare som jag trodde skulle ge oss bäst chans att vinna. Så enkelt är det, säger Green.

Patrik Laine noterades för en passningspoäng vid Winnipegs andra mål.

Vancouver möter Minnesota i play-in medan Winnipeg ställs mot Calgary.

Diskussion om artikeln