Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Europarekord för paraidrottaren Henry Manni från Lojo: "Jag visste att jag är i god form"

Från 2020
Henry Manni vann brons i paralympiska spelen i Rio de Janeiro 2016.
Bildtext Henry Manni gjorde nytt europeiskt rekord på 400 meter rullstol på lördagen. Arkivbild.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Lojoklubben Länsi-Uudenmaan Urheilijats Henry Manni förbättrade sitt europeiska rekord på 400 meter rullstol på lördagen (1.8). Lojobon Manni som tävlar i klassen T34 förbättrade rekordet med 31 hundradelar, rapporterar Yle Urheilu.

Henry Manni klockades i mål på tiden 51,48 i GP-tävlingarna i Kuortane. Leo-Pekka Tähti från Björneborg vann loppet på tiden 48,38. Tähti tävlar i klassen T54.

Manni var riktigt nöjd efter tävlingen.

- Jag visste att jag är i god form och i fjol förbättrade jag rekordet två gånger. Med tanke på det visste jag att det här är möjligt, säger Henry Manni.

Blev pappa i våras

Det att OS i Tokyo blev framflyttat med ett år till sommaren 2021 var en liten besvikelse för Manni. Det finns ändå en guldkant i det hela, eftersom han blev pappa i våras.

Han har haft tid att umgås mera med sin familj eftersom OS inte blev av.

- Det är riktigt kul och fint. Att bli pappa har hämtat nytt innehåll i livet. I det ingår förstås blöjbyten och lek, småler Manni.

Artikeln är en översättning av Yle Urheilus artikel "Henry Manni kelasi Euroopan ennätyksen – "Tiesin, että tämä on mahdollista"" skriven av Inka Henelius och Emma Hyyppä. Den är översatt av Bubi Asplund.

Diskussion om artikeln