Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kristian Näkyvä friskförklarad från cancern – skriver nytt kontrakt med svenska klubben: ”Ser fram emot att komma tillbaka ännu starkare”

Från 2020
Kristian Näkyvä.
Bildtext Kristian Näkyvä.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

I februari fick Kristian Näkyvä chockbeskedet – han hade drabbats av cancer. Behandlingen inleddes omedelbart och nu är han frisk meddelar Örebro Hockey som backen skrivit ett nytt kontrakt med.

Kristian Näkyvä har varit en ledande back i Örebro Hockey sedan han kom till klubben Från Linköping hösten 2018. Senaste säsong fick dock ett abrupt slut då han i vintras fick beskedet att han drabbats av testikelcancer.

Prognosen var ändå god och under våren genomgick 29-åringen en cellgiftsbehandling.

– Läkarna såg inga tecken på att cancern skulle ha spridit sig och blodproven såg bra ut. Men de ville ändå ge mig en omgång cellgift för att minimera risken att det skulle sprida sig, sa Näkyvä i början av juni.

Nu har han fått det glädjande beskedet att han är frisk, skriver Örebro Hockey på sin webbplats. Backen har samtidigt skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/2023.

– Jag är extremt glad över att ha skrivit på för tre nya år med Örebro Hockey. Det stöd som jag har haft under min tuffa situation har varit helt otroligt och nu ser jag fram emot att komma tillbaka ännu starkare och vara med på den här nya resan, säger Näkyvä.

Örebros sportchef Niklas Johansson är glad över att få se Näkyvä på isen igen och i klubbens röda tröja.

– Först och främst är vi väldigt glada för Kristians skull och att han nu är helt friskförklarad. Kristian är en toppback i ligan och en viktig spelare för Örebro Hockey.

– Det är glädjande att vi i kamp med andra lag och andra ligor kunnat skriva ett längre avtal med Kristian och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Johansson.

Diskussion om artikeln