Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Patrik Laines skadestatus är osäker – Winnipegs stjärncenter kan också missa kvällens match

Från 2020
Uppdaterad 03.08.2020 11:52.
Patrik Laine framför kassen.
Bildtext Patrik Laine fick ta emot smällar i match ett.
Bild: AFP / Lehtikuva

Winnipeg förlorade första matchen mot Calgary i NHL-slutspelets play-in-omgång. Jets åkte dessutom på två tunga avbräck då Patrik Laine och förste centern Mark Scheifele var tvungna att avbryta matchen på grund av skada. Det är osäkert om de kan spela då lagen drabbar samman för match två klockan 21.30 i kväll.

Laine spelade inte under matchens sista kvart efter att en skärmytsling med Calgary-backen Mark Giordano. Scheifele hjälptes av isen i första perioden efter en tackling av Matthew Tkachuk.

– Vi väntar på besked. Vi borde veta deras läge senare i dag, sa Winnipegs tränare Paul Maurice till NHL:s webbplats natten till måndag finsk tid.

Något officiellt besked kom inte, men enligt TSN-reportern Sara Orlesky ska åtminstone Scheifeles skada inte vara så allvarlig som klubben befarade.

– Skadan antas inte vara allvarlig, men hans deltagande i seriens andra match är tveksamt. Det gäller också för Patrik Laine, skriver Orlesky på Twitter.

Maurice är oroad över att Scheifeles och Laines eventuella frånvaro leder till att Jets powerplay blir trubbigt.

– Man såg det stundvis under första matchen. Då vi tappade Mark blev vårt spel i numerärt överläge lidande.

– Laine är i sin tur ett sådant hot att motståndarna måste anpassa sig. Det är ett avbräck för vår offensiv, vi talar om två av våra främsta poängplockare.

Enligt en överenskommelse så kommer klubbarna inte att specificera hurudana skador eller sjukdomar spelarna drabbas av under detta slutspel.

Diskussion om artikeln