Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrällvärvningen: Miika Juntunen är KPV:s nya huvudtränare – ”Jag kommer med ett lastbilsflak med självförtroende”

Från 2020
Miika Juntunen
Bildtext Miika Juntunen är ny lots för KPV.
Bild: Yle / Samu Lehtonen

KPV har inlett fotbollsettan bedrövligt och förra veckan avskedade man huvudtränaren Jani Uotinen. Karlebylaget presenterade i dag sin nya lots. Den kontroversiella Miika Juntunen tar över KPV-rodret med omedelbar verkan.

KPV spelade i fotbollsligan förra säsongen men degraderades. Klubben hörde till förhandsfavoriterna inför divison 1-säsongen men ligger inte bättre än nia i tabellen efter bara en seger på fem matcher.

Lågvattenmärket var lördagens 1–4-förlust mot VPS, vilket ledde till att Jani Uotinen fick gå.

Ny lots är 55-åriga Miika Juntunen, som är känd för sina frispråkiga uttalanden. Han håller stilen då han skickar en hälsning till klubbens supportrar på KPV:s webbsida.

– Välkomna att följa med passionerad, positiv, offensiv och vinnande fotboll. Jag kommer med ett lastbilsflak med självförtroende.

Juntunen har spelat 427 ligamatcher i Finland och varit med om att vinna tre ligatitlar.

Hans färggranna karriär inom finländsk fotboll har också en mörkare sida. Våren 2019 dömdes han till ett nio månaders villkorligt fängelsestraff för bokföringsbrott och skattebedrägeri. Han hade åren 2012 och 2013 låtit bli att bokföra intäkter han fick genom sitt samarbete med Oulun Palloseura.

Diskussion om artikeln