Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Tallink Silja säljer inte längre kryssningar från Stockholm till Åbo

Från 2020
Uppdaterad 04.08.2020 06:18.
M/S Baltic Princess åker förbi Runsala folkpark på väg från Åbo till Stockholm.
Bildtext Arkivbild. Det är inte längre möjligt att köpa kryssningar från Stockholm till
Bild: Linus Hoffman / Yle

Tallink Silja slutar sälja kryssningsbiljetter från Stockholm till Åbo. För tillfället är det alltså inte möjligt att åka med Baltic Princess från Stockholm.

Orsaken till förändringarna i biljettförsäljningen beror på de resebegränsningar som införts mellan Finland och Sverige till följd av coronaviruset.

De nya riktlinjerna gällande 23-timmarskryssningarna gäller åtminstone fram till att resebegränsningarna mellan länderna lättar.

Det här framkommer i ett pressmeddelande av Tallink Silja.

Dessutom kommer bolaget att endast sälja biljetter till 75 procent av fartygens kapacitet, för att det ska vara enklare att hålla säkerhetsavstånd ombord.

Innan man stiger ombord måste varje passagerare bekräfta att hen är frisk och utan symptom. Man har också effektiverat städningen och hygienen ombord på fartygen.

Enkelresor möjliga

Det är fortfarande möjligt att göra enkelresor från Åbo till Stockholm och vice versa, så länge passageraren innan resan har försäkrat sig om att ha rätt att resa mellan länderna.

Enligt direktiv från myndigheterna i Finland kan resande från Sverige till Finland endast göras av finländare som återvänder till landet, arbetsresenärer, eller andra personer som av nödvändiga skäl får resa.

Viking Line har redan tidigare i sommar vidtagit liknande åtgärder gällande kryssningar från Stockholm till Åbo.

Artikeln uppdaterad 4 augusti klockan 6:18 med uppgiften om att Viking Line redan tidigare infört liknande åtgärder som Tallink Silja.

Diskussion om artikeln